И тази вечер имаше протести в няколко града в страната - това бяха Варна, Бургас, Перник, Хасково, Сливен, Стара Загора, Добрич и София. Основно хората протестират срещу високите цени на горивата.
 
Около два часа бяха блокирани автомагистралите „Люлин“ и „Струма“ в района на пътен възел „Даскалово“. В протеста срещу скъпите горива, повишаването на цената на „Гражданска отговорност“ и увеличението на данъка за старите автомобили участваха над 250 души от Перник, Радомир и Брезник. Образуваха се колони от автомобили, породи се и недоволство сред шофьорите. На място имаше много полиция и жандармерия.

Протест блокира пътен възел „Даскалово“ (ВИДЕО)

Пътен възел Даскалово
БГНЕС

Във Варна недоволните затвориха централния бул. „Христо Ботев”, а след това тръгнаха към Общината и блокираха бул. „Мария Луиза”. Напрежението между протестиращи и полиция ескалира, като се наложи органите на реда да използват лютив спрей, за да спрат нахлуването на протестиращи във вход на блок на ул. "Отец Паисий". Според присъстващи става дума за дома на общински съветник.
 
В София продължават протестите с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов, като към тях освен подкрепящите ги граждани, се присъединиха и  протестиращи срещу високите цени на горивата и срещу правителството.

Канонада от пиратки на протеста в Бургас, полиция тушира напрежението (СНИМКИ)

Бургас протест
Дарик Бургас

Пред общината в Бургас се събраха десетки, с искане за по-добър живот и оставка на правителството. Недоволните се организираха в социалните мрежи. Около 18,30 - час след началото на протеста, част от 40-те души, повечето от които майки с колички, събрали се пред общината, се разпръснаха. На тяхно място пристигнаха почти два пъти повече хора, мнозина - със спортно телосложение и качулки. Викове: „Мафия”, ругатни, освирквания, мощни скандирания и гърмеж на пиратки на „Богориди” наложиха бързата намеса на полицията.

Добричлии отново излязоха на площада да протестират срещу властта и системата
 
Над 150 души се събраха и в Добрич, където недоволството бе срещу системата и управлението на държавата. Около 19.00 часа събралите се формираха шествие и тръгнаха по пешеходната зона към Стара къща, а към тях се присъединиха още хора. Със знамена и скандиране „Оставка!“, „Мафия“ и „Всеки ден ще е така до промяната“ шествието премина и по бул. „Трети март“, спирайки за кратко движението на колите в едната посока. Мнозина от протестиращите признаха, че вече не знаят какво би подобрило живота в България, но именно това ги кара да излизат на площада, търсейки някакво решение.
 
Протести имаше също в Хасково, Сливен и Стара Загора.

23-и ден майките на деца с увреждания искат оставката на Симеонов

Протест в Добрич
Дарик Добрич

Междувременно правителството излезе с екшън план за справяне със социалното напрежение, като се отказа от тавана на обезщетенията за близките на загинали при катастрофи, както и се бъде поискано веригите да продават горивата с малка надценка. Президентът Румен Радев пък спря с вето по-високите данъци на старите коли.