/ БГНЕС
Протест блокира пътен възел „Даскалово“
99652
Протест блокира пътен възел „Даскалово“
  • Протест блокира пътен възел „Даскалово“
Перничани, недоволни от поскъпването на горивата и автомобилните застраховки, преградиха с живи вериги автомагистралите „Люлин“ и „Струма“ в района на пътен възел „Даскалово“.
 

Протеста в Перник.Пътен възел Студена.

Публикувахте от Новините на NOVA в Вторник, 13 ноември 2018 г.
 
Перничани излизат трети ден на протест срещу цените на горивата, но за разлика от другите дни, когато с автомобилите си блокираха пътния възел, свързващ цялата страна с Югозападна България, тази вечер те го направиха пеша - с шествие. Всички входове на пътен възел "Даскалово" са заградени с жива верига.

Протести и автошествия в цялата страна срещу цените на горивата

Пътен възел Даскалово
БГНЕС

Пътен възел Даскалово
БГНЕС

Километрични са колоните от искащи да преминат транзитното трасе на магистрала "Люлин", колоните от София и тези, които искат да излязат към Югозападна България, съответно от Радомир, Перник. Повечето желаещи да преминат кръговото движение се отнасят търпеливо към проявата на недоволство. От време на време протестиращите пропускат преминаващи през дясната половина на кръговото, нуждаещи се от спешно придвижване.
 
Към перничани тази вечер се присъединиха и жители на други две общини в областта - Радомир и Брезник. Хората викат за оставки и развяват българския трибагреник.
 
Засега не е ясно докога пътният възел ще бъде блокиран. Протестът е обявен и разрешен от 18 до 20 часа, но протестиращите снощи останаха след 21 часа.

Отново протести в няколко града на страната

Пътен възел Даскалово
БГНЕС