/ БГНЕС
23-и ден майките на деца с увреждания искат оставката на Симеонов
99653
23-и ден майките на деца с увреждания искат оставката на Симеонов
  • 23-и ден майките на деца с увреждания искат оставката на Симеонов
За пореден ден майките на деца с увреждания и граждани, които ги подкрепят, протестираха пред Министерски съвет. Искането им остава едно - оставка на вицепремиера Валери Симеонов, като днешният протест премина със затваряне на движението пред ЦУМ.
 
Протестът започна с призив: "В неделя тук бяха доста повече хора, които твърдяха, че ще направят революция и всеки ден ще са тук. Къде сте хора, не знам, но революция за един ден и за четири часа няма да стане. В нашата държава се вижда, че не се получава само с едно шествие. Благодаря ви, че отново сте тук. Ние сме тук отново с искането за оставка на Валери Симеонов. Не толерираме неговото мълчание, неговото стоене все още в топлия и уютен кабинет, откъдето ни се подиграва. Ние сме тук за това - оставка!"

Протест блокира пътен възел „Даскалово“ (ВИДЕО)
 
В началото на протеста си искащите оставката на Валери Симеонов тръгнаха на шествие. Протестиращите преминаха през столичния бул. "Мария Луиза", след което се върнаха пред Министерски съвет. Развявани бяха и станалите традиционни за протеста черни знамена.
 
За утре протестиращите обявиха, че ще проведат третото си поред автошествие. Отново началният час е 17.30, като до 18 часа на площад "Батенберг" в София ще се събират автомобили, след което ще се отправят на шествие.
 
На фейсбук страницата на "Системата ни убива" утре сутринта ще бъде обявен имейл, на който всички, които имат какво да кажат или просто да поискат оставката на Симеонов, ще могат да го направят.