Бързата намеса на полицията предотврати ескалиране на протеста.
Бързата намеса на полицията предотврати ескалиране на протеста. / Снимки: Лалка Димитрова
Мирен протест в Бургас прерасна в шествие и ескалира в канонада от пиратки в центъра на града. Това видя репортер на Дарик.

протест Бургас
Искаме нормален живот и децата ни да останат тук -не е нещо непосилно за управляващите. Няма партия зад нас, обяви Стиляна Кехайова.

протест Бургас
netinfo

Започнала като демонстрация срещу социалната политика, проблемите на хората с увреждания, увеличението на цените на горивата, очаквания скок на задължителната застраховка „Гражданска отговорност” и пр., и организирана набързо в обществените форуми, в 18.30 ч.- час след началото, проявата почти достигна точка на кипене.

протест Бургас
netinfo

протест Бургас
Мирният протест прерасна в шествие.

Тогава част от 40 –те протестиращи, повечето от които майки с бебешки колички, събрали се пред сградата на общината, се разпръснаха. На тяхно място обаче пристигнаха почти два пъти повече хора, мнозина- със спортно телосложение и качулки. Викове: „Мафия”, ругатни, освирквания, мощни скандирания, познати от речниковия състав на футболните фенове и жесток гърмеж на пиратки на „Богориди”, наложиха бързата намеса на полицията.

протест Бургас
netinfo

Напрежението бе туширано, след като най-разпалените от протестиращите, получиха предупреждение от униформените.

протест Бургас
netinfo