/ Дарик Добрич
В Добрич се състоя пореден протест срещу системата и управлението на държавата. За втора вечер недоволните се събраха на централния площад „Свобода“ в 18.00 часа, организирани във Фейсбук. Днес множеството бе по-многолюдно. Въпреки че бавно нарастваше, за около час то наброяваше вече над 150 души. Около 19.00 часа събралите се формираха шествие и тръгнаха по пешеходната зона към Стара къща, а към тях се присъединиха още хора. Със знамена и скандиране „Оставка!“, „Мафия“ и „Всеки ден ще е така до промяната“ шествието премина и по бул. „Трети март“, спирайки за кратко движението на колите в едната посока.

От полицията съобщиха, че след снощния протест, когато недоволни затвориха пътя Добрич - Варна в гражданско неподчинение, са съставени актове за административно нарушение на 13 души, които са спрели колите си на пътното платно. Причината е, че те не са уведомили предварително за акцията си.

Протест в Добрич
Дарик Добрич

Пред журналисти тази вечер протестиращите коментираха мотивите си да излязат за площада - с искания за оставка на управляващите, съд за политиците, които са ощетили държавата, край на корупцията, зависимостите във властта и несправедливостите, нова система на властта у нас.

Протест в Добрич
Дарик Добрич

Хората заявиха, че са недоволни, че властимащите „коват“ закони, които обслужват една върхушка и нейните интереси, а останалите хора са забравени от депутати и изпълнителна власт. Те настояха още за по-добра регулация на цените на горивата и енергията, които влияят върху всички стоки и услуги. Чуха се искания и за нова политическа система, свикване на Велико народно събрание и нова Конституция.
 
Мнозина от протестиращите признаха, че вече не знаят какво би подобрило живота в България, но именно това ги кара да излизат на площада, търсейки някакво решение. Хората споделиха, че ще протестират докато властта не подаде оставка и не се обявят избори, защото искат нови хора в политиката. „Не искаме нова коалиция или нов формат правителство, а нови хора! От народа за народа!“, казаха събралите се на площада в Добрич.
 
Плановете са протестите да продължат.

Протест в Добрич
Дарик Добрич

Протест в Добрич
Дарик Добрич