„Никога не съм искал нищо от това да се случи“, бяха последните думи пред съда на Орлин Владимиров - подсъдим за убийството на съпругата си Евгения. Неговият баща, който е обвинен за помагачество, помоли да бъде оправдан.

След като приключиха пледоариите на прокуратурата и адвокатите, петчленният съдебен състав се оттегли на съвещание. Присъдата се очаква по-късно тази вечер.

„Искам доживотна присъда без право на замяна за убиеца на дъщеря ми и бащата – помагач, който за мен е основният виновник. Той е знаел какво иска да направи синът му, подкрепил го е“, каза пред съда Капка Чорбанова, майка на жертвата. Бащата на Евгения заяви, че ако един ден съдът реши, че това лице трябва да излезе на свобода, семейството му ще бъде в опасност.

„Ние, най-близките на Евгения, смятаме, че справедлива присъда ще бъде този безскрупулен убиец да няма никога повече възможност да бъде сред нас. Искаме доживотен затвор без право на замяна”, каза пред съда той.

Преди тях прокурор Иван Кучиев поиска доживотен затвор за Орлин и между 15 и 20 години затвор за баща му. Той заяви, че от доказателствата по делото несъмнено е установено, че Орлин е извършител на убийството. Прокурорът отбеляза, че съседи са чули няколко писъка и чупене на предмети в деня, в който се смята, че жената е била убита. Той допълни, че според направените експертизи Евгения е била удушена и е разбирала какво се случва, като смъртта ѝ е настъпила по особено мъчителен начин, което се различава от обясненията на подсъдимия. По думите на Кучиев мотивът за убийството е ревност и последствията от евентуален развод с жертвата, тъй като Орлин е установил, че тя има връзка с друг мъж.

Според Камен Михалков, адвокат на Орлин, по тялото на Евгения и по това на клиента му не е имало следи от съпротива и от борба. По думите му от обвинението излиза, че Пламен Владимиров е опитен убиец, а Орлин Владимиров е с ограничен интелект, което не е така видно от характеристичните данни.

Според него по време на делото не са били събирани доказателства, а са се създавали. Адвокатите на подсъдимите посочват, че няма доказателства, че Орлин е искал помощ от баща си. Защитата поиска оправдателна присъда за Пламен Владимиров, защото няма доказателства за вината му.
Константин Костов/БТА