В Съдебна палата започна първото заседание по делото за убийството на Евгения Чорбанова. През октомври миналата година тя беше обявена за издирване от съпруга ѝ. Пред полицаите той обяснил, че жената тръгнала на фитнес и не се прибрала. Месец по-късно тялото й беше намерено в куфар край Перник.

Близки на Евгения, открита в куфар, с мирен протест: „Не искаме убийци сред нас“

Тази сутрин съпругът на жертвата Орлин Владимиров беше докаран в съда окован в белезници. Щом го видя, майката на Евгения Капка го запита "Щастлив ли си сега?" Мъжът не трепна, съобщи "Телеграф".

Той е обвинен за убийството на младата жена, но беше привлечен към наказателна отговорност като физически извършител за умишлено убийство, но в по-леката хипотеза на Наказателния кодекс, която предвижда затвор от 10 до 20 години. Баща му пък е обвинен като негов помагач. Той предварително е знаел, че синът му планира да убие съпругата си, и му е обещал да укрие тялото ѝ. Бащата е на свобода срещу парична гаранция от 5000 лв.
 

Орлин Владимиров
Булфото


„Защо не ме погледнеш? Не смееш, защото знаеш, че си виновен“, обърна се майка на Евгения към свекър си Пламен Владимиров, докато съдът се бе оттеглил на съвещание.

През това време свекърът на Евгения, който е обвинен като помагач на сина си, беше вперил поглед надолу. "Ти си го подкрепил и си му дал всичко. Виновен си за всичко. Защо не дойде да кажеш, че има проблеми? Сега сложи петно върху детето им за цял живот, да бъде без майка и с баща убиец", заяви още Капка Чорбанова.

"Кои сте вие, та да убивате? Кой ви даде това право? Нито сте я родили, нито сте я гледали, нито кърмили. Един месец търсихме, а вие се правите на луди“, допълни тя.

Разкриха шокиращи подробности за убийството на Евгения, намерена в куфар

СГС отказа да върне на прокуратурата делото за убийството за допуснати нарушения в обвинителния акт и насрочи делото за 17 януари. Адвокатите на Орлин и Пламен Владимирови поискаха и делото да бъде закрито за медиите, за да не бъдат изнесени в публичното пространство интимни подробности от живота на жертвата и нейния съпруг.

Съдебният състав не намери и основания да промени мярката за неотклонение на Орлин Владимиров от постоянен арест в по-лека, тъй като има опасност той да се укрие или да повлияе на свидетели. Като частни обвинители бяха конституирани близки на жертвата, както и бяха приети гражданските им искове, сред които и този на малолетното дете на Евгения.

Близки на убитата Евгения се събраха на протест пред Съдебната палата, като по-голямата част от хората влязоха в сградата и застанаха пред съдебната зала, в която Софийският градски съд гледа делото. Те настояват за доживотна присъда както за Орлин, така и за баща му.

Орлин и съпругата му живели в апартамент в София заедно с малолетния им син. Той бил ревнив и следял комуникацията на съпругата си чрез специално приложение, монтирал и скрита камера в жилището им, разкриха от държавното обвинение.
 

Орлин Владимиров
Булфото

На 13.10.2021 г. сутринта обвиняемият се срещнал в Перник с баща си и му споделил, че планира да убие жена си. От него получил съвети и разяснения за начина на извършване на деянието и прикриване на следите. Около 14:30 часа на същия ден Евгения седяла в кухненския бокс на семейното жилище, когато мъжът й минал зад нея и започнал да я души с ръце. Жертвата е опитала да се измъкне и изпищяла, но обвиняемият я повалил на пода, като продължил да я души, докато се убедил, че я е умъртвил.

След това се обадил на баща си и му съобщил, че е извършил убийството. Родителят пристигнал пред жилището в София, спрял колата пред задния вход на блока  и поставил на ръцете си ръкавици. Двамата обвиняеми поставили трупа на убитата жена в черен метален куфар, облепили куфара с тиксо и стреч фолио и го качили в багажника на автомобила.

В 16:50 часа бащата на Орлин изхвърлил куфара с трупа на убитата в хвостохранилище в близост до гр. Перник. А Орлин изхвърлил мобилния телефон на убитата си съпруга до пешеходна алея в близост до фитнес клуб. По-късно телефонът бил намерен от свидетел.

След това той старателно и последователно поддържал версията, че Евгения е отишла на фитнес, а след това щяла да се вижда с приятелки, но не отишла на срещата. Междувременно е взел участие и в издирването на съпругата си.