Внесоха обвинителен акт за убийството на Евгения Владимирова, чието тяло бе открито в куфар във водоем край Перник, съобщиха от пресцентъра на Софийска градска прокуратура. За престъплението пред Темида ще отговарят 36-годишния Орлин Владимиров и баща му Пламен Владимиров на 60 г.

Обвинителният акт е срещу 36-годишния О. В. и 60-годишния П. В. за убийството на 33-годишната Е. В., извършено предумишлено и по особено мъчителен за убитата начин, съобщават от държавното обвинение. 

От събраните в хода на предварителното производство доказателства се установява, че обввиняемият О. В. и съпругата му Е. В. живели в апартамент в гр. София заедно с малолетния им син. О. В. бил ревнив и следял комуникацията на съпругата си чрез специално приложение, монтирал и скрита камера в жилището им, разкриват от държавното обвинение. 

На 12.10.2021 г. О. В. взел решение да убие Е. В. Споделил с баща си – обв. П. В., и потърсил съвет от него как точно да извърши престъплението.

На 13.10.2021 г. сутринта двамата обвиняеми се срещнали в гр. Перник. Провели разговор, като П. В. дал на сина си съвети и разяснения за начина на извършване на деянието и прикриване на следите. П. В. посъветвал сина си да извърши убийството чрез удушаване, като решили, че е най-добре това да се случи в семейното жилище в гр. София. П. В. обещал на О. В. да транспортира трупа след деянието със собствения си лек автомобил и да го укрие в района на хвостохранилище в местност край гр. Перник.

Година след жестокото убийство на Евгения, открита в куфар - докъде стигна делото

След това двамата обвиняеми се разделили, като О. В. се върнал в гр. София.

Около 14:30 часа на 13.10.2021 г. Е. В. седяла в кухненския бокс на семейното жилище. Обвиняемият О. В. минал зад нея и започнал да я души с ръце. Пострадалата се опитала да се измъкне и изпищяла, но обвиняемият О. В. я повалил на пода, като продължил да я души, докато се убедил, че я е умъртвил.

След това се обадил на баща си и му съобщил, че е извършил убийството. Обвиняемият П. В. веднага тръгнал от гр. Перник с автомобила си. Спрял колата пред задния вход на блока на О. В. в гр. София. Поставил на ръцете си ръкавици и се качил в жилището при сина си. Двамата обвиняеми поставили трупа на убитата Е. В. в черен метален куфар, облепили куфара с тиксо и стреч фолио и го качили в багажника на автомобила на обвиняемия П. В. Обвиняемият О. В. дал на баща си личната карта, банковите и други карти на името на убитата, които по-късно П. В. изгорил.

П. В. потеглил с колата си и с трупа на Е. В. от София в посока към Перник, а обвиняемият О. В. останал в семейното жилище. В 16:50 часа П. В. изхвърлил куфара с трупа на убитата в хвостохранилище в близост до гр. Перник. Около 17:50 часа О. В. изхвърлил мобилния телефон на Е. В. до пешеходна алея в близост до фитнес клуб. По-късно телефонът бил намерен от свидетел. В опит да бъде ползван, информацията от телефона била изтрита.

Обвиняемият О. В. осъществил активност от името на убитата от мобилния ѝ телефон и нейните профили в приложения за комуникация и в чатове, включително изпратил съобщение до убитата си съпруга през негов профил. Старателно и последователно поддържал версия, че Е. В. е отишла на фитнес, след това щяла да се вижда с приятелки, но не отишла на срещата. Същата версия впоследствие повторил и пред полицията. Взел участие и в издирването на съпругата си.

Трупът на Е. В. бил намерен на 12.11.2021 г.

Досъдебното производство по случая е образувано на 15.10.2021 г. Разследването е проведено от СДВР под ръководството и надзора на СГП.

На О. В. е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 2 и т. 9 във вр. с чл. 115 във вр. с чл. 20, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК, а на П. В. – за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 2 и т. 9 във вр. с чл. 115 във вр. с чл. 20, ал. 4 във вр. с ал. 1 от НК, разкриват подробности за обвинението от прокуратурата. 
Софийска градска прокуратура