/ БГНЕС
Тричленен състав на Апелативен съд – София с председател Пламен Дацов и членове Светла Букова и Димитър Фикиин отмени определение на Софийския градски съд, с което на Пламен Владимиров, обвинен за съучастие в убийството на 33-годишната Евгения Владимирова, бе определена мярка за неотклонение „подписка“.

Откриха тялото на млада жена, обявена за издирване, има задържани (ВИДЕО)

Апелативните съдии намират, че мярката на Владимиров следва да бъде изменена в „домашен арест“ най-вече заради множеството хронични заболявания, които налагат постоянното му медикаментозно лечение и санитарна грижа.

Според САС обаче обоснованото предположение, че Владимиров предварително е обещал помощ на сина си за укриване на трупа и заличаване на следите, ако убие съпругата си и майка на детето им, все още не е разколебано. В тази посока има показания на свидетели, листчета със собственоръчно изписани имена на свързани с убитата Евгения лица, открити в дома на Владимиров, данни за съвместно пътуване със сина му в района на Перник - където впоследствие бе открит трупа на жената – направено часове преди убийството.

Съпругът и свекърът на убитата Евгения остават в ареста (СНИМКИ)

При това положение мярката „подписка“ не е правилна и законосъобразна, прецени САС. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.
БГНЕС