Откриха тялото на 33-годишна жена, обявена за издирване. Задържани са трима души. 

По информация на БНР става въпрос за Евгения Владимирова, която бе в неизвестност от октомври тази година.

Евгения Андреева Владимирова издирвана жена
МВР

На извънреден брифинг на СДВР стана ясно, че тялото е намерено вчера (12 ноември) в околностите на Перник.

На 14 октомври получихме сигнал за безследно изчезнала 33-годишна жена. Организирани са оперативно-издирвателни мероприятия на СДВР съвместно с ГД "Национална полиция" и ежедневно са извършвани действия за установяване на местонахождението на лицето. На 12 ноември лицето беше установено на територията на град Перник", заяви началникът на сектор „Криминална полиция“ към СДВР главен инспектор Петър Петров

„На този етап не можем да съобщим как жената е била умъртвена. Проверени са всички възможни версии, за които можем да се досетим. Категорично случаят се касае за насилствено причинена смърт и за извършено престъпно деяние”, заяви Николай Станчев, началник на отдел „Разследване" в СДВР. 

За тежкото престъпление са задържани съпругът на жената, баща му и майка му. Към момента не са ясни мотивите.

Образувано е досъдебно производство. 

По-късно от Софийската градска прокуратура съобщиха, че във връзка с извършено убийство на 33-годишна жена са привлечени към наказателна отговорност двама мъже - на 36 години и на 60 години.

С постановление на прокурор в СГП обвиняемите са задържани за срок до 72 часа, за да бъде осигурено довеждането им пред съда с цел разглеждане на искане за вземане спрямо тях на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.

Предстои прокуратурата да внесе искане за вземане спрямо обвиняемите на най-тежката мярка за неотклонение.