/ БГНЕС

Съдът наложи мярка "задържане под стража" на Орлин Владимиров и Пламен Владимиров за убийството на 33-годишна Евгения Владимирова.

Тялото на жената, която изчезна през октомври месец, беше открито в покрайнините на Перник в куфар. От полицията съобщиха, че категорично става въпрос за причинена насилствена смърт.

Откриха тялото на млада жена, обявена за издирване, има задържани (ВИДЕО)

Още тогава стана ясно, че за тежкото престъпление са задържани съпруга и свекъра на жената. От прокуратурата съобщиха междувременно, че събраните доказателства сочат, че убийството е извършено на 13 октомври тази година в София, като Евгения е умъртвена чрез задушаване. Ден по-късно тя е обявена за изчезнала от мъжа й, според когото изчезнала на път за фитнес.

Евгения мъж убийство
БГНЕС

Като извършител на престъплението е обвинен съпругът на жертвата Орлин Владимиров на 36 години, който е неосъждан,. Баща му Пламен Владимиров е обвинен като помагач.

Смята се, че най-вероятната причина за тежкото престъпление е ревност.

От обвинението съобщават, че са извършени огледи на местопроизшествия, приобщени са веществени доказателства, разпитани са множество свидетели, извършени са претърсвания и изземвания на различни помещения, проведени са следствени експерименти, назначени и изготвени са видеотехнически, техническа, биологични и ДНК експертизи с цел събиране и проверка на доказателствата около убийството.

Евгения мъж убийство
БГНЕС

Направена е и съдебномедицинска аутопсия на трупа.

Полицията в София издирва 33-годишна жена (СНИМКА)

Евгения мъж убийство
БГНЕС

Съдът прие доводите на прокурора, че има обосновано предположение двамата мъже да са извършили престъплението, както и че е налице реална опасност да се укрият или да извършат друго престъпление, ако им бъде определена мярка за неотклонение по-лека от задържане под стража. С тези мотиви съдът с определение взе спрямо обвиняемите най-тежката мярка за неотклонение.