Oбвиненият за убитата и намерена в куфар Евгения направи самопризнания пред съда. Той обяви, че след сдърпване тя си е ударила главата в шкафа, предаде NOVA.

До момента той не беше говорил пред магистратите. 

Според разказа му Евгения е ударила Орлин по главата. След това тя се обърнала към кухненския плот, взела чаша, а Орлин се дръпнал. 

"Пуснах я, тя се обърна към масата, взе чаша. Хванах нейната дясна ръка, с моята лява ръка. С дясната ръка я хванах за врата. Загубихме равновесие, двамата паднахме, тя се удари в ръба на шкафа, тогава осъзнах какво става. Видях, че тя е безжизнена, видях че има кръв по ръба на шкафа, тогава разбрах, че съм я убил. Започнах да си представям как детето ще се върне от училище и ще види майка си. Започнах да чистя с един моп. Чистих с тениската си, не исках синът ни да разбере за случилото се. Не знам дали съм изчистил всичко", каза Орлин Владимиров, обвиняемият за убийството на Евгения. 

Близо 2 години след убийството на намерената в куфар Евгения: Поискаха ексхумация на тялото ѝ

Владимиров отказа да отговори на въпросите на съда. А малко преди процеса близки на убитата се събраха на протест.

Орлин Владимиров е обвинен за причиняване на смъртта на младата жена заради ревност. Като негов съучастник е сочен баща му Пламен, който беше пуснат под гаранция.