Снощи Facebook, Messenger и Instagram отново станаха недостъпни за потребителите в някои части на света. Потребителите съобщиха за прекъсвания на работата на социалните мрежи, сочат данни на сайта Downdetector.

От компанията отстраниха проблемите, предизвикали второто прекъсване на работата й тази седмица, извиниха се на потребителите и заявиха, че сривът е бил причинен от "грешна конфигурация" на рутерите.

Зукърбърг: Не приоритизираме печалбата пред безопасността на потребителите


„Поднасяме искрените си извинения, ако през последните няколко часа не сте имали достъп до нашите социални мрежи. Отстранихме проблема и още веднъж благодарим за търпението Ви тази седмица“, се казва в съобщението на Facebook.

Данните за проблеми с Facebook започнаха да се появяват след 21:00 ч. в петък. Потребители в САЩ и Европа изразиха недоволство от работата на сайта и на мобилното приложение. Броени минути след първите съобщения за прекъсванията на работата на Facebook са били получени и съобщения за проблеми с Instagram.

4 октомври: Facebook, Instagram и WhatsApp се сринаха

В понеделник Facebook, Messenger, Instagram и WhatsApp бяха недостъпни в продължение на часове в много части на света.

Facebook преминава през сериозна криза, след като стана обществено достояние фактът, че нейно вътрешно разследване е показало, че допринася за разпространяване на омразата и дезинформацията, води до засилване на поляризацията, както и че Instagram може да навреди на психичното здраве на тийнейджърките.

„Снощи нямаше Facebook централно“: 10 от най-забавните смешки за срива на социалните мрежи
 
БТА