парламент депутати
парламент депутати / БГНЕС
Напрежение в управляващата коалиция заради ситуацията с посланика ни в Русия. Преди два дни премиерът Бойко Борисов разпореди на посланик Коцев да се прибере в София за консултации с българското правителство.
 
След решението на министър-председателя преди два дни, вчера реакциите на коалиционните партньори изглеждаха спокойни. Днес обаче лидерът на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов заговори за последващи стъпки към Русия:
 
България трябва да бъде солидарна с Великобритания и развитите демократични общества. С премиера имаме един много добър работен, конструктивен и вариант на разговори, които водим. Аз съм изразил моето мнение и съм изразил фактите защо трябва да бъдем солидарни с европейското семейство и с евроатлантическите държави“, каза Цветанов.

Британският посланик у нас: Нямаме колебания, че Русия стои зад отравянето на Скрипал
 
Веднага след това лидерът на Атака Волен Сидеров предупреди, че не трябва да се правят такива изказвания:
 
„Продължавам да смятам, че България трябва да има балансирана политика, т.е. да не се правят резки ходове, да не се експулсират дипломати и да се престане с тези приказки за солидарност, все едно става дума за някакъв природен катаклизъм. Имаме един неизяснен случай, имаме липса на доказателства. Какво решение ще вземе премиерът, защото неговата позиция и политика до момента е много точна и правилна. Призовавам още веднъж колегите му, министрите, хората от парламентарната група и ръководството на ГЕРБ, да не правят грешни ходове, да не изказват мнения, които могат да повлияят зле на дипломатическите отношения, с която и да е държава“, каза Сидеров.

Скрипал и дъщеря му били отровени в дома им
 
Той допълни, че очаква още днес или утре да се състои Коалиционният съвет, за който настоя вчера, за да могат партиите в управлението да уточнят какво ще правим в създалата се ситуация.

Радев за случая „Скрипал“: Солидарността не трябва да бъде сляпа