Кметът коментира и какви биха били мерките на местната управа, ако се окаже, че трябва целият град да бъде поставен под карантина
Напрежение пред болницата в Плевен, съобщава NOVA. Пациенти се оплакват, че не могат да влязат в лечебното заведение за преглед и важни процедури.

Министерството на туризма препоръча да се отменят туристическите събития в Габрово и Плевен

Някои от тях са принудени да прекъснат дори химиотерапиите си.
 

„Аз съм на химиотерапия и нямам друга алтернатива освен тази болница”, каза върната пациентка. В болницата се допускат само пациенти, на които трябва да бъде оказана спешна помощ. 

Двамата пациенти с COVID-19 в Плевен са в добро състояние (ВИДЕО)

Кметът на Плевен Георг Спартански коментира актуалната ситуация в града и мерките, които са предприети за ограничаване на заразата. „Спрели сме приема в детските градини и в яслите.

Осигурили сме режим на работа в кризисни условия на звената на общинската администрация, особено на изнесените пунктове, които ежедневно работят с граждани”, обясни градоначалникът.
 


„В града имаме две общински поликлиники, но те не са за дълговременно лечение, а за доболнично такова. Освен държавната болница, имаме военна, както и доста други, които са с частни капитали.

Всеки от техните ръководители трябва да е взел мерки на база заповедта на министъра на здравеопазването”, така отговори Спартански на въпрос има ли възможност градът да се справи с наплив от пациенти. 

В Габрово дезинфекцират обществени сгради, транспортни средства, паркове и площадки заради коронавируса

В Плевен предстои да се извърши дезинфекция, разпоредена лично от кмета. „Ще се извърши в помещенията, които са общинска собственост. Разпоредил съм в градския транспорт да се предприемат мерки за дезинфекция”, добави кметът.

„Смятам, че градът ще живее в нормалния си ритъм, след като отмине първоначалният шок. Най-безполезното е да изпадаме в паника и да се плашим. Това не помага на никого.

Чакат се проби за коронавирус от трима новоприети в инфекциозното отделение в Хасково

Мисля, че спокойно и хладнокръвно трябва да се преценява ситуацията”, призова Спартански. Кметът коментира и какви биха били мерките на местната управа, ако се окаже, че трябва целият град да бъде поставен под карантина.

„Възможни са всякакви хипотези, но нека не плашим хората предварително с хипотетични сценарии. Ще обсъждаме варианти, но нека не ги проиграваме предварително”, допълни градоначалникът.

Община Стара Загора със строги мерки срещу разпространение на коронавирус

В неделя стана ясно, че в града има рисков контингент от италиански работници, които обаче не са под карантина. „Аз вземам мерки в службите, които са под моето ръководство.

Тези граждани от Италия следва да бъдат прегледани, но това е отговорност на здравните служби. Аз нямам медицински компетентности, за да извършвам такива обследвания”, заяви Георг Спартански.
nova.bg