/ iStock/Getty Images
В касата имало над 1 млн. лева, а охраната е била вързана с белезници
Трима маскирани се опитаха да откраднат голяма сума пари от пощата в Видин. Мъжете влезли в пощата, обезвредили и вързали охраната, след което влезли в трезора. Там се опитали да разбият помещението, но не успели да вземат парите в него.

По предварителна информация в нападнатия трезор на Централната поща във Видин е имало над 1 милион лева, приготвени за изплащане на пенсиите в града, предаде БНР.

Заместник-окръжният прокурор на Видин и говорител Владислав Влашев потвърди на брифинг, че опитът за грабеж е неуспешен.

Той специално акцентира върху това, че по първоначални данни е констатирана „ужасяваща безотговорност“ от страна на „Български пощи“ при съхранението и опазването на средствата.

Влашев не даде повече подробности, но обясни, че по една „щастлива случайност“ грабежът е останал недовършен.

Към 5 ч. трима маскирани и въоръжени са изненадали охранителя, след като влезли през заден вход на сградата. Те го вързали с белезници в стаята му, където почивал.

След това се опитали да разбият трезора, но не успели.

Видинската поща разчита на собствена и външна охрана, бе съобщено на брифинга. По време на обира се задействал датчик на охранителната фирма. Полицията разполага и със запис на охранителните камери.

Работи се по всички версии, включително и за вътрешна информация.

Прокуратурата във Видин изрази очакване органите на МВР да заловят извършителите, които до момента не са идентифицирани, както и да представят годни доказателства за задържането и привличането им към наказателна отговорност.

Полицията във Видин издирва нападателите.
БНР