Маскирани и въоръжени нападатели обраха крупна сума от инкасо кола на магистрала „Струма”.

Това стана на бензиностанция край Перник. По непотвърдени данни, грабителите може да са взели до половин милион лева, предава NOVA.

Въоръжени и маскирани обраха инкасо автомобил в Перник (ВИДЕО)

Нападателите са били четирима. Грабежът е станал пред очевидци и е записан на охранителни камери. Единият от мъжете от инкасо автомобила е бил ранен леко, след като е получил удар в лицето.

Според разследващите, нападателите са избягали в посока Дупница, като издирването им все още продължава. Криминалисти твърдят, че не е изключено зад грабежа да стои добре организирана престъпна група, извършвала подобни престъпления и в миналото. Една от версиите е да е замесен и вътрешен човек.

„Ако си спомним предишни случаи на такива инкасови обири от последните десет години, винаги в една такава ситуация се разследва и участие на вътрешен човек. Било с информация или като съдействие”, коментира в студиото на „Здравей, България” експертът по охрана и сигурност Здравко Дерелиев.

Приключи разследването на обира на 400 000 лв. от инкасо автомобил в столичен мол

Според него, случаят много наподобява въоръжения грабеж, станал през декември, отново на инкасо автомобил, в района на Перник.

„В двата случая говорим за фирми, които са най-големите в бранша и осъществяват тази дейност професионално и ежедневно. Автомобилът е както трябва да бъде, както беше и в първия случай”, добави Дерелиев.

По думите му, ако органите на реда се задълбочат да търсят приликите между двата грабежа, вероятно по-бързо ще стигнат до извършителите.
nova.bg