Стрелба при обир на инкасо автомобил в столичен мол
Стрелба при обир на инкасо автомобил в столичен мол / снимка: БГНЕС

Въоръжен грабеж беше извършен на инкасо автомобил в София. При инцидента нападателите са стреляли по колата, която се намирала на едно от нивата на паркинга в мола на бул. "Цариградско шосе".

Нападател е убит при опит за обир в Средец, двама охранители са ранени

По неофициална информация четиримата въоръжени мъже са напуснали паркинга с лек автомобил "Шкода", който по-късно са изоставили в непосредствена близост до търговския център.

Нападнатите служители са от „ВИП Секюрити". От компанията за сигурност обявиха, че при инцидента тази сутрин четирима нападатели, въоръжени с огнестрелно оръжие, атакували охраната, след което стреляли срещу инкасо автомобила с автомати "Калашников". Единият от охранителите е бил нападнат в гръб и повален на земята. Крадците взели пратката и избягали с автомобил. Единият от гардовете е стрелял и е успял да спука една от гумите на колата.

От компанията подчертават, че инкасовият екип е действал в пълно съответствие с вътрешните правила и процедури и е предприел най-добрите възможни мерки за ограничаване на щетите и избягването на човешки жертви.

Няма ранени при инцидента.

От компанията за сигурност добавят, че все още се уточнява каква е открадната сума, но подчертават, че крадците са успели да вземат само една от пратките, намиращи се в инкасо автомобила.

Източници от полицията заявиха за Дарик, че откраднатата от инкасо автомобила сума е около 400 000 лв.

Стрелба при обир на инкасо автомобил в столичен мол
netinfo