/ БТА
"Нашата основна задача е да изпълним волята на обикновените хора да живеят в справедлива, богата и правова държава. И всеки да се чувства сигурен и подкрепен."

Това заяви в словото си при откриването на новото Народно събрание Мая Манолова. И веднага обясни смяната на името на политическата им формация.

Ива Митева отново ще е председател на Народното събрание

"Призивът "Мутри вън!" вече не е достатъчен за да изгоним мутрите от ежедневието на българските граждани. След десетилетие мутризация, провеждана от ГЕРБ, мутрите са добре окопани на всички етажи във всички държавни институции. Тепърва сблъсъците с тях ще предизвикат катаклизми в обществения живот. Ние нямаме никакви илюзии, че те лесно ще се откажат да късат от здравата плът на държавата. Но, имаме решимостта да осветлим този процес и да сме гаранция, че повече няма да тормозят хора и бизнес в България. Целта ни е мутризация в бъдеще да не бъде възможна, независимо кой е на власт", подчерта Манолова.

Тя бе категорична, че "Изправи се БГ! Ние идваме!" са в пълна готовност да излязат отново по площадите щом усетят опит за подмяна.

"При първият знак, че се готви подмяна ние идваме обратно на площадите. Хората очакват от формациите протеста да извършим ускорена промяна и модернизация на България след десетилетие на застой. Очакват и да застанем зад почтено правителство, което да се погрижи за хората, а на за интересите на партийните елити. Не договаряме постове и парцелиране на властта. Отговорността и правото са на първата политическа сила - ИТН", коментира още Мая Манолова.

Първи изказвания на депутатите в новото 46-о Народно събрание

Тя изрази готовност за преговори за съставяне на правителство с мандат на първата партия в Народното събрание.

"Вашата победа над ГЕРБ слага край на 12-годишна хегемония, на време на застой и подкопаване на демокрацията. Готови сме за разговори с "Има такъв народ" и с ДБ, за подкрепа на правителство, което да е посветено на дневния ред на българските граждани", изтъкна Мая Манолова.