Има смущаващи факти около граничната ограда с Турция, смята Радев

Президентът Румен Радев на посещение в Хасково на 21 април
Президентът Румен Радев на посещение в Хасково на 21 април / БГНЕС
Има редица смущаващи факти около строителството на оградата по границата с Турция. Един от тях е, че договорите са сключвани за двуредова ограда, плащането е за двуредова ограда, а самата ограда е едноредна. Това каза президентът Румен Радев в Хасково. Вие си отговорете какво означава това. Ще държа истината да бъде изяснена, заяви Радев. По неговите думи се полагат необходимите усилия защитното съоръжение да бъде завършено.
 
До момента мога само да изразя задоволство от работата на служебното правителство, заяви президентът Румен Радев в Хасково.

ГЕРБ и Патриотите ще ревизират кадровите решения на кабинета "Герджиков"

"Най-важните мисии - произвеждането на едни открити, справедливи и честни избори - да такива бяха проведени", посочи Радев. Той отчете, че подготовката на председателството на Съвета на Европейския съюз се движи по график, като изоставането бе наваксано. Радев уточни, че крайната оценка ще бъде дадена, когато работата на кабинета приключи, тъй като обстановката е много динамична.

Плевнелиев отправи критики към Радев и служебния кабинет

В отговор на журналистически въпрос за оценката на Росен Плевнелиев за работата му президентът отговори, че уважава всеки един, заемал този пост, но не комуникира с тях по медиите. Мисля, че изпълнявам най-важното - да мисля и да работя за националната сигурност, каза той.

Радев ще връчи мандат на ГЕРБ за съставяне на кабинет следващата седмица

Радев информира още, че в понеделник започва консултациите с три от парламентарно представените партии за съставянето на новия кабинет, а във вторник - с останалите две политически сили в 44-то Народно събрание. Совалките започват с по-малките партии - Воля, ДПС и Обединени патриоти и продължават с по-големите по негови думи.

"Последната консултация ще бъде с парламентарната група на партия ГЕРБ и тогава ще уточним точното време на връчването на мандата", посочи държавният глава.

Огнян Герджиков с надежда на 4 май новото правителство да е факт

Президентът Румен Радев присъства на церемония по случай 45-ата годишнина от създаването на ПМГ Акад. Боян Петканчин"" в Хасково, която е завършил
БГНЕС


Президентът Румен Радев присъства на церемония по случай 45-ата годишнина от създаването на ПМГ „Акад. Боян Петканчин'' в Хасково, която е завършил.