Огнян Герджиков
Огнян Герджиков / БГНЕС, архив
Премиерът Огнян Герджиков изрази надежда в началото на заседанието на Министерския съвет днес, че на 4 май служебният кабинет ще бъде сменен от редовно правителство.

Цветанов: Реалистично е до 4 май да има правителство
 
"Днес открихме 44-ото Народно събрание, което надяваме се да излъчи правителство, което на 4 май, ако е рекъл Господ, да ни смени", каза премиерът и пожела на добър час на новия парламент.

Герджиков намери недостатък в новия парламент-малко жени и юристи
 
През следващата седмица президентът Румен Радев ще връчи първия проучвателен мандат на кандидата за министър-председател на най-голямата парламентарна група - ГЕРБ, за съставяне на правителство. Това съобщи държавният глава пред журналисти преди първото заседание на 44-ото Народно събрание.
 
Той се надява в началото на май новото правителство да бъде факт и обеща да работи конструктивно с кабинета "Борисов 3".

Първият работен ден на 44-ото НС

 
След като бъдат регистрирани и обявени парламентарните групи, което Радев се надява да стане в следващите дни, веднага ще започне консултациите с тях.
 
Новите 240 народни представители се събират на редовно заседание още утре. В следващите дни предстоят серия от консултации за състава на бъдещия кабинет.