ГЕРБ и Обединените патриоти не са водили конкретен разговор колко министерства ще имат „Патриотите” и кои да бъдат те. Това заяви пред NOVA съпредседателят на ОП и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. Той припомни, че през 2005 г. е отказал министерски пост, защото в правителството е участвало ДПС.
 
Има много пресечни точки за политически консенсус, смята Цветанов

Каракачанов е категоричен по повод преговорите между ГЕРБ и Патриотите, след които бе подписан документ за обща управленска програма с посочени приоритети, че и двете страни са направили компромис.

Цветанов: Реалистично е до 4 май да има правителство

„И двете страни направиха компромис. ГЕРБ беше категорично против, а ние искахме 300 лв. минимална пенсия. И двете страни се съгласихме да се увеличи на 180 лв. от 1 юли, а от 1 октомври минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст да стане 200 лв. Средствата за това увеличение ще дойдат от бюджета или около 700 милиона лева. Има много учители, които получават по 160 лева. Тези хора са ощетени от системата”, каза още Красимир Каракачанов.

Какви са управленските приоритети на ГЕРБ и Патриотите?

 „Сред приоритетите на новото правителство са въвеждане на военно обучение в училищата, както и обсъждане за връщането на наборната военна служба, но това обаче няма как да се случи в рамките на 5-6 месеца”, добави Красимир Каракачанов.
nova.bg