Зам.-председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанов
Зам.-председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанов / БГНЕС, архив
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е убеден, че всички ще подкрепят номинирания от партията Димитър Главчев за председател на Народното събрание. От ГЕРБ предлагат Цвета Караянчева за зам.-председател на 44-тото НС. Цветанов гостува на БНТ.

ГЕРБ предлага Димитър Главчев за председател на парламента

В първите дни на парламента акценти ще бъдат антикорупционното законодателство, промени в Изборния кодекс - въвеждането на мажоритарна система, съобразно решенията от референдума, който беше проведен заедно с президентските избори.

Цветанов: Реалистично е до 4 май да има правителство

Според Цветанов има много пресечни точки за политически консенсус, а политиците трябва да докажат, че могат да се обединяват около национални каузи.
Искаме да има съгласуване между институциите в изпълнителната власт, за да бъде законодателството изпълнено със съдържание, каза Цветанов.

Каква е най-важната характеристика на 44-ото НС според социолог?

ГЕРБ има достатъчно експерти, които се наложиха в политически план. За нас е важно новите министри да имат широка парламентарна подкрепа. Началният старт на 44-ото НС се надявам да бъде с подкрепата на 134 депутати.
 
Министерството на образованието няма как да бъде предоставено на нашите партньори, не смятам да влизам в детайли, защото не е коректно към нашите коалиционни партньори, заяви още Цветанов.
БГНЕС