Съпредседателят на обединените патриоти Валери Симеонов
Съпредседателят на обединените патриоти Валери Симеонов / БГНЕС
Ще продължим политиката си за сближаването на минималната пенсия с официално признатия праг на бедност. Това заяви от парламентарната трибуна съпредседателят на ПГ на „Обединените патриоти” Валери Симеонов, в обръщение за началото на работата на 44-ото Народно събрание.
 
„В програмната стратегия и приоритети за управление от 2017, подписана от ГЕРБ и Обединените патриоти залегнаха основни идеи от програмата на „Обединени патриоти – НФСБ, ВМРО и АТАКА”. На първо място възраждането на българската икономика, въвеждането на принципа на мълчаливото съгласие в работата на администрацията, ограничаване на лицензионните режими до минимално изискуемите от европейското законодателство”, заяви Симеонов.
 
„Ще продължим и реформите в енергетиката”, увери той.
 
ГЕРБ влиза в 44-ото НС със заявка за пълен мандат

Симеонов подчерта, че Патриотите ще продължат усилията за увеличаването на минималните пенсии от 1 юли 2017 г. на 180 лева и от 1 октомври 2017 – на 200 лева.
 
От парламентарната трибуна Симеонова коментира и темата за националната сигурност и заяви, че Обединени патриоти ще работят за недопускане на бежанци и емигранти на територията на страната и незабавно депортиране на незаконно влезлите, както и за полицейско присъствие във всяко населено място.

Има много пресечни точки за политически консенсус, смята Цветанов

Той подчерта, че в 43-то Народно събрание Патриотите са постигнали много и като пример посочи защитно съоръжение на границата, допълнителните сили, които помагат за спирането на мигрантския поток, увеличението на санкциите за купуването на гласове, въвеждането на забрана за носене на скриващо лицето облекло и други.
 
Марешки: НС и кабинетът трудно ще просъществуват без подкрепата ни

По думите му друго постижение на Патриотите в предходното правителство е ревизията в сектор „Енергетика”. „Това е само началото, предстои още много упорита и целенасочена работа”, подчерта Симеонов.
Фокус