Вестник "Труд" публикува днес информация за офшорна фирма на Британските вирджински острови, която е 100% собственост на бившия служебен финансов министър и настоящ съпредседател на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

Според изданието той участва и в други фирми зад граница и в България. Вестник "Труд" твърди, че разполага с документи, според които офшорката се казва "Акселберт Лимитид".

Николай Младенов е вторият български политик в „Пандора пейпърс“

Дружеството към момента било в добро състояние и е действащо. Учредено е на 12 май 2015 г. Асен Василев притежавал целия капитал от 50 000 акции.

Българската следа в мащабното разследване „Пандора пейпърс”, което разтърси света

От пресслужбата на "Продължаваме промяната" казаха, че Асен Василев е декларирал всичко, което притежава в подадените от него декларации, уточнява БНТ.

В данъчната му декларация, фигурираща в сайта на КПКОНПИ, е вписано, че 12 месеца преди встъпването си в длъжност като служебен министър на финансите, Асен Василев е излязъл от собствеността и управлението на цитираната от в."Труд" фирма "Акселберт Лимитид", както и от всички останали дружества, в които е имал участие.
БГНЕС, Труд, БНТ