Вчера започна проверка по твърденията, че името му е замесено в "Пандора Пейпърс"
ДАНС извика на разпит Делян Пеевски

От Агенцията обясниха още във вторник, че проверяват постъпила информация за възможни финансови нарушения на български юридически и физически лица в офшорни зони. Проверката е във връзка с "Досиетата Пандора".

Делян Пеевски
БТА

Бившият депутат от ДПС е единият от двамата българи, чиито имена бяха замесени в рамките на международното разследване "Пандора Пейпърс". 
 

Българската следа в мащабното разследване „Пандора пейпърс”, което разтърси света

"Щом се показвам в публичното пространство, значи тепърва ще станат ясни нещата за много хора", каза пред журналисти Пеевски и допълни, че е обяснил всичко вчера.

Пеевски отговори на твърденията, че името му е замесено в „Пандора Пейпърс“

На излизане от сградата на ДАНС, Пеевски отказа да коментира пред медиите.

Той беше лаконичен "За каквото трябва съм дал обяснения. Ще има възможност да ме питате" и призова събралите се журналисти да не се блъскат. 


Във вторник Пеевски разпространи становище до медиите във връзка с информация, че името му е замесено в мащабното разследване "Пандора Пейпърс". В него той отрича да има недекларирани офшорни дружества и определи твърденията като "предизборна манипулация". 

Проверка по твърденията започнаха от ДАНС, НАП и Антикорупционната комисия

Междувременно днес от сайта bird.bg изнесоха нова информация, свързана с майка му – Ирена Кръстева. Според тяхно разследване през 2009 г. тя е придобила 2 офшорни компании, регистрирани на Британските Вирджински острови. Сделката е осъществена с помощта на швейцарска банка, пишат от bird.bg и добавят, че няма данни колко пари е имало в сметките на компаниите и дали са реализирани сделки с тях.

По неофициална информация утре ще стане ясно името на втория българин от Досиетата „Пандора”, притежател на офшорни компании.