/ МВР
Гранични полицаи от ГПУ-Елхово са задържали каналджия с 12 нелегални мигранти в района на Тополовград. На 31 юли граничните полицаи и служители на жандармерията спрели за проверка в землището на с. Княжево, общ. Тополовград, товарен микробус “Ивеко” с водач 60-годишен мъж от Любимец. В автомобила са установени 12 незаконни мигранти - мъже, без документи, които заявили, че са от Афганистан.

Рашков: Има завишен миграционен натиск (ВИДЕО)

Те са задържани заедно с шофьора в ГПУ-Елхово. Образувано е досъдебно производство за каналджийство и бързи производства за незаконно преминаване на границата, под наблюдението на Районна прокуратура - Ямбол.

мигранти
МВР

Същия ден, на главен път I – 9,  между бургаските села Крушевец и Маринка, гранични полицаи от ГПУ-Малко Търново и служители на жандармерията извършили проверка на товарен автомобил „Мерцедес“ с 53-годишен водач от София.

В товарния отсек са установени 13 нелегални мигранти без документи за самоличност, по техни данни граждани на Ирак и Сирия. Те са задържани заедно с шофьора. С постановление на Районна прокуратура – Бургас 53-годишният водач е привлечен като обвиняем за подпомагане на мигрантите.

Фронтекс ще контролира гръцко-турската граница с дирижабъл

Всичките 25 нелегални мигранти са предадени в специализирания дом за временно настаняване на чужденци в Любимец.