Росен Ангелов
Росен Ангелов / МВР, пресцентър
Полицията е проверявала адреси, на които самоубилият се Росен Ангелов е живял в Добрич, София, както и в района на Своге. Той имал обаче много приятели, които знаели, че е осъждан и е с влязла в сила присъда, но не подали сигнал, обясни директорът на националната полиция Христо Терзийски на брифинг пред журналисти.

Шестте денонощия разследване на шесторното убийство в Нови Искър

От МВР изразиха възмущение как в столичния квартал "Дружба" познавали Росен Ангелов, но никой не се обадил в полицията.

„От момента на убийството до намирането на тялото на Росен, получавахме сигнали от случайни граждани, които казваха, че забелязват лице, което видимо отговаря на описанието, което дадохме. Нито един човек от блока в квартал „Дружба” и от сервиза, в който Росен е работил, не се е обадил в МВР, за да каже, че го познава”, коментира Терзийски.

Шесторното убийство в Нови Искър: престъпление без аналог в най-близката ни история

Припомняме, че шесто денонощие продължава разследването на шесторното убийство в Нови Искър, извършено в новогодишната нощ. Шестима души, петима от които от едно семейство, бяха открити мъртви на 2 и 3 януари. На 4 януари бе съобщено, че има конкретен заподозрян за престъплението и на четвъртия ден от издирването му той също бе открит мъртъв, като се смята, че се е самоубил.

Психиатър за трагедията в Нови Искър: Убийството е извършено с аптекарска точност

Мотивът за убийствата се изяснява, макар по първоначална информация да бе съобщено, че мъжът, издирван от години за влязла в сила присъда, е убил цяло семейство заради любовна афера. Според разследващите шесторното убийство е без аналог в най-новата ни история.

Спецакция в село Луково във връзка с убийствата в Нови Искър

В деня, в който бе открит трупът, за който се предполага, че е на Ангелов, бе обявено и че докато е издирван през изминалите години, Ангелов работел като строител и в автосервиз без договор и документи. Последният му работодател го описва като затворен човек, но сприхав. Твърди, че Ангелов и Кюхова се запознали в къща в Нови Искър и връзката им продължила до ноември, а в последно време соченият за убиец на шестима станал затворен и особен.