Младен Маринов: Намереното тяло отговаря на описанието на Росен Ангелов, чакаме експертиза да потвърди

/ БГНЕС
Експертиза ще докаже дали откритото тяло е на Росен Ангелов
95849
Експертиза ще докаже дали откритото тяло е на Росен Ангелов
  • Експертиза ще докаже дали откритото тяло е на Росен Ангелов
Полицаи откриха тяло на мъж в изоставена къща в село Луково, мъжът се е самоубил. По първоначални данни намереното лице отговаря на описанието на Росен Ангелов - издирван за шесторното убийство в Нови Искър, съобщи на извънреден брифинг главният секретар на МВР Младен Маринов.
 
Издирваният за шесторното убийство Росен Ангелов се е самоубил

Трупът е намерен в занемарена постройка в село Луково на около 500 м от тази, за която имаше индикации, че е пребивавал. Засега не е ясно колко време Росен Ангелов е пребивавал там, нито кога е настъпила смъртта му, посочи главният секретар на МВР.
 
"Планирахме широкомащабна операция в района, където имаше данни, че е живеел Росен Ангелов. Блокирахме възможно по-голям район, за да може той да бъде притиснат и да не се придвижва свободно. В рамките на тази блокада извършвахме претърсване дом по дом в района, както и в цялата вилна зона на Луково. В операцията участваха сили на Българската армия, на МВР, на военна полиция", обобщи действията на полицията комисар Маринов.
 
4 януари: След шесторното убийство в Нови Искър: обявиха мъж за издирване (СНИМКА)

"Около 14.00 ч. днес при поредното претърсване на изоставена къща, е намерено тялото на мъж, който по възраст и описание отговаря на издирваното лице. Държал е пистолет в ръката си. На пръв поглед се вижда, че е имал огнестрелна рана в слепоочието, към момента не можем да кажем кога е настъпила смъртта", заяви Маринов.

"Може да се предполага, че е лицето, което издирваме, но експертизите трябва да го потвърдят. Разследването по шесторното убийство продължава. Работим по посока на мотивите на жестокото престъпление", каза още главният секретар на МВР.
 
Шесторното убийство в Нови Искър: престъпление без аналог в най-близката ни история

Тепърва ще се изяснява дали намереният пистолет е оръжието, с което са извършени убийствата в новогодишната нощ, поясни комисар Маринов. 

В близкия период преди извършване на убийствата в Нови Искър Росен Ангелов бил общ строителен работник, занимавал се е с железария, работил е в автосервиз, но епизодично и без да се осигурява, обясни още Маринов. По думите му на този етап се отхвърля версията мотивът за убийствата в Нови Искър да е свързан с икономически интереси.
 

МВР


На 2 януари в дома на семейството в Нови Искър бяха открити телата на петима души - Неделчо Юнаков, на неговия син Георги (20 г.), на дъщерята на Кети Кюхова (жена на Неделчо Юнаков от втори брак) - Нанси (16 г.), на приятеля на тийнейджърката (18 г.) и нейната баба по майчина линия (72 г.). Всичките те са били застреляни с множество изстрели в къщата им, открито е и кучето им - също застреляно.
 
Кети Кюхова първоначално бе обявена за издирване
, но на 3 януари джипът, с който се е придвижвала, бе намерен в близката гора на около 3 км от къщата им, а тялото на Кюхова бе открито хвърлено в кладенец.
 

Преди дни подробности за убийствата разкри директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов. "Извършител на шесторното убийство е Росен Ангелов, това е доказано с ДНК експертиза, Доказано е и, че Ангелов е действал сам", съобщи Сарафов. "Ангелов е човек, без документи, без собственост, без работа. Прякорът му е Горският човек. Имал интимна връзка с Кети, която е продължила около 6 месеца преди убийството", уточни той.
 
Росен Ангелов имал три присъди. Едната е за кражба, втората - за изнасилване, а третата - за това, че в с.Луково е съблякъл дете на 12 години и блудствал с него. Последната присъда е произнесена задочно. Още преди това той се е укрил. Росен Ангелов в обявен за общодържавно издирване от 8 септември 2009 г.