56-годишният Росен Желев Ангелов e обявен за общодържавно издирване, съобщават от МВР. Мъжът е търсен във връзка с тежко криминално престъпление, извършено в Нови Искър, отбелязват от полицията. Оттам допълват, че има вероятност той да е въоръжен и опасен.

Росен Ангелов
Издирваният Росен Ангелов/МВР
 


Има конкретен заподозрян за убийствата в Нови Искър

Както по-рано Дарик съобщи, Ангелов е издирван заради шесторното убийство в Нови Искър в новогодишната нощ и е познавал част от загиналото семейство. По неофициална информация именно той е заподозрян за жестокото престъпление. Хората, които имат информация за местонахождението на издирвания, могат да подават сигнали на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР при гарантирана анонимност. Ангелов е криминално проявен и осъждан. 

Хората, които имат информация за издирвания за престъплението в Нови Искър, да я подават - апелът отправи на брифинг зам.-директорът на СДВР Антон Златанов.

„Най-вероятно утре ще бъде даден по-подробен брифинг, но към момента мога да кажа, че издирваме лице за извършено тежко престъпление в град Нови Искър. Лицето е обявено за издирване със снимка. Умоляваме всички граждани, които имат информация, да я подават. Анонимността им ще бъде гарантирана. Могат да използват и лично съобщение в социалните мрежи, по телефон, при познат полицай, по какъвто начин искат”, посочи Златанов, цитиран от БГНЕС.

Той увери, че целият състав на МВР е инструктиран да приеме подобен тип информация и тя да бъде обработена своевременно.

„Ако дадем цялата информация, с която разполагаме, ще бъдат затруднени нашите действия и последващите действия след това. Стараем се при всеки момент да даваме информацията, която може да бъде давана. Всичко останало ще попречи на работата ни”, каза още зам.-директорът на СДВР.

Спецакция в село Луково във връзка с шесторното убийство

Междувременно в съседното на Нови Искър село Луково в четвъртък бе в ход полицейска акция. През целия ден в селото имаше засилено полицейско присъствие, като в операцията участва и хеликоптер.

Нови Искър къща
БГНЕС


Шесторното убийство в Нови Искър: престъпление без аналог в най-близката ни история

Шесторно убийство бе извършено в новогодишната нощ. На 2 януари в къща в Нови Искър бяха открити телата на петима души - на 41-годишен мъж, на неговия син (20 г.), доведената му дъщеря (16 г.), на приятеля на тийнейджърката (18 г.) и на нейната баба по майчина линия (72 г.). Всичките те са били застреляни с множество изстрели, а кучето им също бе открито мъртво.
 
Кети Кюхова, с която 41-годишният Неделчо Юнаков живеел на семейни начала и майка на тийнейджърката, първоначално бе обявена за издирване, както и колата на семейството. На 3 януари джипът бе намерен в близката гора на около 3 км от къщата им, а тялото на Кюхова бе открито хвърлено в кладенец.