/ БГНЕС
Продължава спецакцията на полицията край село Луково до Нови Искър във връзка с убийството на шестима души, съобщава БГНЕС. 

Село Луково се намира на 15 км от Нови Искър. Полицейската проверка продължава повече от 4 часа. В района има спецполицаи от отряд "Кобра", жандармерия, полицейски коли с кучета, които непрекъснато се качват в гората и слизат. Над селото кръжи хеликоптер, разказа БНТ. Полицията спира и проверява всяка кола, която минава през ключовото кръстовище в селото. 

В късния следобед се появи информация, че е открит телефонният апарат на Кети. Уликата е намерена близо до кладенец, където беше захвърлено и тялото на жената. 

Спецакция в село Луково във връзка с шесторното убийство

Има конкретен заподозрян за шесторното убийство в Нови Искър, научи Дарик. По неофициална информация той е 56-годишен мъж на име Росен Ангелов, който е познавал част от убитото семейство.
 
Издирваният мъж е криминално проявен и осъждан. До момента обаче няма официална информация за залавянето му.

Застреляният в Нови Искър Георги не е разказвал за семейни проблеми

Другата основна версия за убийството е свързана с дейността на убития Неделчо и по-конкретно неговата търговска дейност, включително се разследва дали той е имал кухи фирми, източващи ДДС, съобщи вчера директорът на НСлС Борислав Сарафов.

Шесторното убийство в Нови Искър: престъпление без аналог в най-близката ни история
 

БГНЕС


Убийствата в Нови Искър са били извършени в Новогодишната нощ. На 2 януари в дома на семейството в Нови Искър бяха открити телата на петима души - Неделчо Юнаков, на неговия син Георги (20 г.), на дъщерята на Кети Кюхова (жена на Неделчо Юнаков от втори брак) - Нанси (16 г.), на приятеля на тийнейджърката (18 г.) и нейната баба по майчина линия (72 г.). Всичките те са били застреляни с множество изстрели в къщата им, открито е и кучето им – също застреляно.
 
Кети Кюхова първоначално бе обявена за издирване, но на 3 януари джипът, с който се е придвижвала, бе намерен в близката гора на около 3 км от къщата им, а тялото на Кюхова бе открито хвърлено в кладенец.