Разкриха още подробности за убийствата в Нови Искър
95815
Разкриха още подробности за убийствата в Нови Искър
  • Разкриха още подробности за убийствата в Нови Искър
Случаят с откритите мъртви шестима души в Нови Искър е шесторно убийство. Никоя от жертвите не се е самоубила. Оръжието на престъплението все още не е намерено, работи се по всички версии за трагедията. Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов и шефа на следствието Борислав Сарафов пред журналисти. 

2 януари: Откриха пет тела в къща в Нови Искър

На 2 януари бяха намерени телата на 5 души в къща в Нови Искър. Днес в близост до имота бе открито и тялото на шестата жертва, която бе обявена за издирване. Всички те са от едно семейство, посочиха разследващите още вчера. Пет от жертвите бяха открити във вторник следобед, след като техен близък не могъл да се свърже с тях и потърсил полицията. В къщата им в Нови Искър патрулите намерили застреляни 41-годишният Неделчо Юнаков, 19-годишният му син Георги, доведената му 16-годишна дъщеря Нанси, нейният приятел Боби, както и 72-годишната й баба по майчина линия – Еленка.

3 януари: Намериха тялото на Кети Кюхова от Нови Искър            

44-годишната Кети Кюхова, с която Неделчо живеел на съпружески начала, първоначално бе обявена за издирване, заедно със семейната кола БМВ. В сряда сутрин жената също бе открита мъртва в гора край града. 

Психиатър за трагедията в Нови Искър: Убийството е извършено с аптекарска точност

Първоначалната версия за убийства и последвало самоубийство е категорично отхвърлена, обяви шефът на Следствието Борислав Сарафов.

"Става въпрос за шесторно убийство. Категорично изключваме версията за самоубийство на някоя от жертвите. Става въпрос за убийство на шест човека. Всички са убити с огнестрелно оръжие не с един, а с множество изстрели по начина, по който са установени телата, по попаденията от изстрели, защото никой не се самоубива с три-четири куршума и в гръб. Когато някой се самоубие, оръжието на убийството обикновено е на място с изключение на един случай в Пловдив, за който знаете. Убийствата са извършени в нощта на 31 декември срещу 1 януари", каза категорично Сарафов. 

Маринов за убийствата в Нови Искър: Работи се по всички версии

Оръжието, с което са извършени убийствата, не е открито, като експертиза ще покаже дали то е само едно. Няма заподозрян сред близките на жертвите на престъплението, категоричен бе Маринов. Той допълни, че от Института по психология на МВР анализират всички известни факти и обстоятелства, за да съставят психологически портрет на евентуалния извършител.

Работи се по всички версии за трагедията. Проверява търговската дейност на Неделчо Юнаков, за когото, по думите на главния секретар на МВР Младен Маринов, има данни, че се е занимавал с ДДС-измами. "Към момента основно проверяваме дейността на убития Неделчо, като има информация, че той се е занимавал с търговска дейност, включително и с така наречените "кухи" фирми, които чистят ДДС", каза главният секретар на МВР. 

От думите на Маринов стана ясно, че се изяснява и начинът, по който е придобит имотът в Нови Искър. Проводени са огледи на местопрестъплението. Следово куче завело разследващите до семейния джип, който се издирваше и бе открит в гориста местност край Нови Искър. Там бе намерен и трупът на шестата жертва. Остава неясно и на кого е откритият в гората тефтер, в близост до тялото на Кети Кюхова. За тефтера Маринов посочи, че трябва да се сравни почеркът, което ще се направи с експертиза.