Работи се по всички версии за шесторното убийство в Нови Искър до отпадането на всяка една от тях, заяви пред журналисти главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов. На 2 януари бяха намерени телата на 5 души в къща в Нови Искър. Днес бе открито и тялото на шестата жертва, която бе обявена за издирване.
 
Маринов поясни, че следово куче е насочило разследващите към автомобила на семейството, където е открит и трупът на жената, с което жертвите на убийството станаха шест.
 
Вижте какви още подробности по разследването за убийствата в Нови Искър разкриха главният секретар на МВР и шефът на следствието            

„Към момента продължава оглед на къщата, тъй като е необходимо да се изземат още биологични следи. Търсят се още следи от оръжието, гилзи“, уточни главен комисар Маринов. Той каза, че екип от Института по психология анализира всички обстоятелства около престъплението, които да послужат за изграждане на психологически портрет на евентуалния извършител. Нямаме заподозрян сред близките на жертвите на убийството в Нови Искър, каза Маринов. 
 
Психиатър за трагедията в Нови Искър: Убийството е извършено с аптекарска точност

Главният секретар на МВР отново потвърди, че версията за убийство и последвало самоубийство е изключена от разследващите. „Продължаваме да работим по всички останали версии, като към момента основно проверяваме дейността на убития Неделчо. Има информация, че той се е занимавал с търговска дейност, включително и с фирми, които чистят ДДС. Така наречените „кухи фирми“. Продължаваме в тази посока“, уточни главен комисар Маринов. Той подчерта, че ще бъде проверен и начинът, по който семейството е придобило имота в Нови Искър. Всички останали версии продължават да бъдат актуални, до отпадането на всяка една от тях“, допълни още главният секретар на МВР.
 
Откриха пет тела в къща в Нови Искър

По повод на информацията за намереното тефтерче на една от жертвите, главният секретар на МВР подчерта, че преди да бъдат направени заключения, трябва да бъде назначена експертиза на почерка.

Относно това, че тефтерчето е намерено от журналисти Борислав Сарафов, директор на Националната следствена служба (НСлС) заяви, че разследващите разчитат на съдействие от всички.
 
„Мисля, че трябва да уточним конкретни въпроси, които касаят обществото, а не пропуски на разследването“, каза още той и допълни, че утре, ако има допълнително развитие ще бъдат предоставени още подробности.

Намериха тялото на Кети Кюхова от Нови Искър

Във вторник в къща в Нови Искър бяха открити телата на петима души, като те са от едно семейство: Неделчо Юнаков, неговият син Георги (20 г.), доведената му дъщеря Нанси (16 г.), на приятеля на тийнейджърката (18 г.) и бабата на Нанси по майчина линия (72 г.). За издирване бе обявена жена, с която Неделчо Юнаков е живеел и е майка на загиналата тийнейджърка - Кети Кюхова. Издирваше се и семейният джип. Днес стана ясно, че колата е намерена в близост до къщата. Открито бе и тялото на издирваната жена. Тя е убита, а трупът й е хвърлен в кладенец близо до семейната къща. Съседите на семейството ги описват като добри и вежливи хора, които купили къщата на "Лозянски път" в Нови Искър преди повече от година. 
Фокус