/ БГНЕС
Застреляният в Нови Искър Георги не е разказвал за семейни проблеми
95820
Застреляният в Нови Искър Георги не е разказвал за семейни проблеми
  • Застреляният в Нови Искър Георги не е разказвал за семейни проблеми
Нетипична случка на работното място на един от шестте убити в Нови Искър, непосредствено преди Нова година. 20-годишният Георги Юнаков е работел като санитар в държавната психиатрична болница "Свети Иван Рилски".
 
Директорката на лечебното заведение д-р Цветеслава Гълъбова заяви пред Дарик, че нещо се е случило между 29 и 31 декември, но отказа да коментира, защото тече разследване по случая.
 
Спецакция в село Луково във връзка с шесторното убийство

Георги Юнаков е работел в държавната психиатрична болница "Свети Иван Рилски" от началото на октомври месец 2017 г. Директорката на лечебното заведение Цветеслава Гълъбова го описва като добро и лъчезарно момче. Тя сподели, че никога не е имало проблеми с него и изпълнението на работните му задължения.
 
Шесторното убийство в Нови Искър: престъпление без аналог в най-близката ни история

Гълъбова коментира, че Георги не е изглеждал като човек със семейни проблеми, а и не е разказвал за такива на колегите си. Директорката вижда момчето последно на коледното празненство на болницата на 28 декември.
 
По нейни думи Георги е работел и в следващите дни до Нова година. Гълъбова коментира, че не е била на работа между 29 и 31 декември, но знае, че се е случило нещо нетипично с момчето.
 

БГНЕС

Психиатър за трагедията в Нови Искър: Убийството е извършено с аптекарска точност

Вчера вечерта от МВР категорично отхвърлиха версията за убийство плюс самоубийство. Шестте жертви са убити с по няколко изстрела с малокалибрено оръжие, което все още не е открито.
 
До момента не се знае и какъв е мотивът за жестокото престъпление. Проверява се търговската дейност на един от убитите - Неделчо Юнаков, за когото има данни, че се е занимавал с ДДС измами.