Нови Искър къща
Нови Искър къща / БГНЕС
Ето какво се знае до момента за трагедията
Шесторното убийство в Нови Искър е престъпление без аналог в най-близката ни история. Твърдението направи вчера пред журналисти директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

Разкриха подробности за убийствата в Нови Искър

Петима души бяха открити мъртви
в къща във втория ден от 2018 година. На 3 януари бе съобщено, че е открита мъртва и жена, която първоначално бе обявена за издирване. В сряда Сарафов и главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов дадоха пресконференция по повод жестокото престъпление, извършено с особена дързост и жестокост. Оръжието не е намерено, а разследващите обясниха, че работят по всички версии.

"Става въпрос за шесторно убийство“, обясни Борислав Сарафов. Шестимата човека са убити в нощта на 31 декември срещу 1 януари с огнестрелно оръжие. Категорично се отхвърля първоначалната версия за убийства с последвало самоубийство от някого от загиналите.

2 януари: Откриха пет тела в къща в Нови Искър

Пет от жертвите бяха открити във вторник следобед, след като техен близък не могъл да се свърже с тях и потърсил полицията. В къщата им в Нови Искър патрулите намерили застреляни 41-годишният Неделчо Юнаков, 19-годишният му син Георги, доведената му 16-годишна дъщеря Нанси, нейният приятел Боби, както и 72-годишната й баба по майчина линия – Еленка.

3 януари: Намериха тялото на Кети Кюхова от Нови Искър     

44-годишната Кети Кюхова, с която Неделчо живеел на съпружески начала, първоначално бе обявена за издирване, както и семейната кола БМВ. В сряда сутрин жената бе открита мъртва в гора край града. Автомобилът също бе намерен.

Маринов за убийствата в Нови Искър: Работи се по всички версии

Оръжието на престъплението все още не е намерено. Работи се по всички версии за трагедията до отпадането им една по една. Проверява се търговската дейност на Неделчо Юнаков, каза Младен Маринов, като посочи, че според информация, с която разполагат, тя включвала „кухи“ фирми, които чистят ДДС“. Изяснява се и начинът, по който е придобит имотът в Нови Искър.

Психиатър за трагедията в Нови Искър: Убийството е извършено с аптекарска точност

Няма заподозрян сред близките на жертвите на престъплението. От Института по психология на МВР анализират всички известни факти и обстоятелства, за да съставят психологически портрет на евентуалния извършител, каза Маринов.