Продължава издирването на 56-годишния Росен Ангелов за шесторното убийство в Нови Искър в новогодишната нощ. Мъжът все още не е задържан, казаха на брифинг директорът на Националната следствена служба и заместник на главния прокурор по разследването Борислав Сарафов и главният секретар на МВР Младен Маринов. По думите им несъмнено е, че извършителят на престъплението е Ангелов, като той не е имал съучастник.
 
5 януари: МВР разпространи нова снимка на издирвания за шесторното убийство (СНИМКА)

На 2 януари в къща в Нови Искър бяха открити телата на петима души - на 41-годишен мъж, на неговия син (20 г.), доведената му дъщеря (16 г.), на приятеля на тийнейджърката (18 г.) и на нейната баба по майчина линия (72 г.). Всичките те са били застреляни с множество изстрели, а кучето им също бе открито мъртво. Кети Кюхова, с която 41-годишният Неделчо Юнаков живеел на семейни начала и майка на тийнейджърката, първоначално бе обявена за издирване, както и колата на семейството. На 3 януари джипът бе намерен в близката гора на около 3 км от къщата им, а тялото на Кюхова бе открито хвърлено в кладенец.
 
4 януари: След шесторното убийство в Нови Искър: обявиха мъж за издирване (СНИМКА)

брифинг убийства Нови Искър
БГНЕС

Извършител на шесторното убийство е Росен Ангелов, това е доказано с ДНК експертиза, каза Сарафов. Ангелов е имал интимна връзка с Кети Кюхова, която е продължила около 6 месеца преди убийството, обясни още шефът на следствието. Мотивът на убийството е единствено личен. Вероятно Ангелов реагирал така, защото ревнувал Кети от мъжа, с когото живеела на семейни начала. Полицията твърди, че свидетели разказват за това, че майката на Кети дори знаела за връзката й с Ангелов. Разследващите предполагат, че Кети е била първата жертва. А след това са убити останалите роднини. За да застреля и петимата в къщата, Ангелов обикалял стая по стая. Кети вероятно е убита на друго място, а след това със семейната кола тялото е отнесено до водоема, в който е изхвърлено.От доказателствата е установено, че е действал сам и не е имал съучастник. Към момента все още не е задържан, каза още Борислав Сарафов.

брифинг убийства Нови Искър
БГНЕС

Ангелов е човек без документи, без собственост, нямал работа, стана ясно на брифинга на прокуратурата и МВР. За да се издържа, помагал при различни услуги. Вземал и пари от свои близки. По думите на Сарафов прякорът на сочения за извършител на убийствата е „горският човек“. Росен Ангелов има три присъди „лишаване от свобода“. Първата е за кражби от 1984 година. Втората е за изнасилване от 1999 година, като влязъл в затвора, но бил пуснат предсрочно през 2002-ра. Третата присъда е от 2009 година за блудство с 12-годишно дете. Тази присъда е задочна, защото Ангелов така и не е заловен.

В психопрофила на убиеца от Нови Искър пише, че е лукав, хитър, позьор. Бързо се адаптирал към условията в затвора, но бил раздразнителен.

В къщата на издирвания Росен Ангелов имало човек доскоро, компютърът бил включен (СНИМКИ)

брифинг убийства Нови Искър
БГНЕС

Сарафов благодари на разследващите: „Благодаря на целия екип от прокурори, разследващи полицаи, полицаи от специалните полицейски сили. Те положиха денонощен труд и не са се прибирали по домовете си от 2 януари почти до настоящия момент. Всички колеги вложиха душа и сърце, за да може това убийство да бъде както разкрито, така и доказано. Този огромен обем от процесуално-следствени действия доказва по несъмнен начин автора на деянието – Росен Ангелов".
 
Шесторното убийство в Нови Искър: престъпление без аналог в най-близката ни история

В хода на разследването са извършени 16 огледа на местопроизшествия и претърсвания, както и 91 експертизи. Разпитани са 21 свидетели, някои от тях и пред съдия, направени са и стотици разузнавателни беседи, отчете Сарафов.
БГНЕС, Фокус, БТА