След спецакцията, проведена през целия ден вчера, полицията вечерта е претърсила къщата в село Луково на 56-годишния Росен Ангелов, който се издирва след шесторното убийство в Нови Искър.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ КЪЩАТА
 
„Късно снощи, към 20:30 ч. приключи огледът, иззеха доказателства”, потвърди пред NOVA кметът на Луково Румен Колев. Той разказа, че в къщата е имало следи, че доскоро е имало човек вътре.

В къщата видимо е живял човек, като до към 09:30 - 10:00 ч. сутринта вчера най-късно е напуснал къщата. Имаше включени електроуреди, компютърът беше включен. Явно човекът, който е бил вътре се е уплашил. Имаше приготвена храна. Беше затоплено вътре. Намерихме и снимки вътре на Росен Ангелов. Те са иззети”, заяви Румен Колев.

След шесторното убийство в Нови Искър: обявиха мъж за издирване (СНИМКА)

„Предполагам, че той е следил новините, уплашил се е и операцията не стана успешна“, допълни той.

Адвокат и ексследовател: Издирваният за убийствата в Нови Искър е много опасен
 
Кметът на Луково заяви, че е виждал издирвания Росен Ангелов 10-12 години преди това.

Аз съм от доста години кмет. Тогава го издирваха за блудство. Водил е в къщата малки момичета. След това е бил в затвора. Но той никога не е живял тук, просто пребивава, преспива само. В седмицата може да дойде веднъж, може в месеца веднъж, но е идвал и съм го виждал. През останалото време не знам къде е, защото той не е наш жител, не живее тук, няма собствена къща. Доколкото разбирам се е самонастанил в тази къща, защото тя е луксозна, обзаведена. Няма съседи, вилата е отдалечена“, посочи кметът.

Той обясни, че Росен Ангелов не е контактувал с никой от местните и само определени хора са го виждали.

Шесторното убийство в Нови Искър: престъпление без аналог в най-близката ни история
nova.bg