/ МВР, пресцентър
Откриха мъртъв търсения за убийството в Нови Искър Росен Ангелов
95848
Откриха мъртъв търсения за убийството в Нови Искър Росен Ангелов
  • Откриха мъртъв търсения за убийството в Нови Искър Росен Ангелов
Издирваният за шесторното убийство Росен Ангелов се е самоубил. Тялото му е намерено близо до Луково, съобщи БТА.
 
Първоначалният оглед сочи, че той се е прострелял с малокалибрено оръжие със заглушител. Предсмъртно писмо не е оставено.

4 януари: След шесторното убийство в Нови Искър: обявиха мъж за издирване (СНИМКА)

Главният секретар на МВР Младен Маринов потвърди за намерен труп на мъж. Той обаче изтъкна, че не може да се каже кога е настъпила смъртта. Назначени са експертизи, които да дадат яснота по случая.

Младен Маринов: Намереното тяло отговаря на описанието на Росен Ангелов, чакаме експертиза да потвърди

СДВР даде извънредна пресконференция във връзка с откритото тяло.

"Около 14.00 ч. днес при поредното претърсване на изоставена къща, е намерено тялото на мъж, който по възраст и описание отговаря на издирваното лице. Държал е пистолет в ръката си. На пръв поглед се вижда, че е имал огнестрелна рана в слепоочието, към момента не можем да кажем кога е настъпила смъртта", заяви Маринов.
 
Шесторното убийство в Нови Искър: престъпление без аналог в най-близката ни история

"Може да се предполага, че е лицето, което издирваме, но експертизите трябва да го потвърдят. Разследването по шесторното убийство продължава, каза още главният секретар на МВР.

Полицията издирваше Ангелов няколко дни поред заради шесторното убийство, станала в нощта срещу Нова Година в Нови Искър. Очаква се по-късно тази вечер МВР да оповести повече данни по случая. По първоначална информация тялото му е открито в съседна вила на тази, която е обитавал в Луково, съобщава NOVA.

Росен Ангелов извършил шесторното убийство в Нови Искър, действал сам

На 2 януари в дома на семейството в Нови Искър бяха открити телата на петима души - Неделчо Юнаков, на неговия син Георги (20 г.), на дъщерята на Кети Кюхова (жена на Неделчо Юнаков от втори брак) - Нанси (16 г.), на приятеля на тийнейджърката (18 г.) и нейната баба по майчина линия (72 г.). Всичките те са били застреляни с множество изстрели в къщата им, открито е и кучето им - също застреляно.
 
Кети Кюхова първоначално бе обявена за издирване
, но на 3 януари джипът, с който се е придвижвала, бе намерен в близката гора на около 3 км от къщата им, а тялото на Кюхова бе открито хвърлено в кладенец.
 

Семейството живеело в къщата в Нови Искър от около година - година и половина, преместило се там от столичния квартал "Младост".
 
Преди дни подробности за убийствата разкри директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов. "Извършител на шесторното убийство е Росен Ангелов, това е доказано с ДНК експертиза, Доказано е и, че Ангелов е действал сам", съобщи Сарафов. "Ангелов е човек, без документи, без собственост, без работа. Прякорът му е Горският човек. Имал интимна връзка с Кети, която е продължила около 6 месеца преди убийството", уточни той.
 
Росен Ангелов имал три присъди. Едната е за кражба, втората - за изнасилване, а третата - за това, че в с.Луково е съблякъл дете на 12 години и блудствал с него. Последната присъда е произнесена задочно. Още преди това той се е укрил. Росен Ангелов в обявен за общодържавно издирване от 8 септември 2009 г.