Хиляди хора с увреждания на протест пред Министерски съвет
96919
Хиляди хора с увреждания на протест пред Министерски съвет
  • Хиляди хора с увреждания на протест пред Министерски съвет
Хиляди хора с увреждания и техните близки блокираха центъра на София днес по обяд, за да поискат достойно качество на живот. Недоволните настояха за по-добри възможности за обучение и работа, както и достъп до нужната им рехабилитация.
 
Борисов към протестиращите: Един по-добър контрол ще е от полза на всички

От Европейския форум на хората с увреждания определиха като срамен факта, че България не признава Конвенцията на ООН за правата на инвалидите, която сама е приела още през 2012 г.
 

протест на хора с увреждания
БГНЕС


Недоволството е инициирано от над 18 организации, които представляват инвалидите у нас и в Европа. То се състоя въпреки решението на здравните власти от вчерашния следобед промените в наредбата за медицинската експертиза, които лишаваха инвалидите от помощи и надбавки, да бъдат свалени.
 

протест на хора с увреждания
БГНЕС


Здравното министерство изтегля проекта за медицинската експертиза

Проявата уважи и Родолфо Катани от Европейския форум на хора с увреждания. Той призова българското правителство да се откаже от всички реформи и да започне преговори с организациите представляващи хората с увреждания.
 

протест на хора с увреждания
БГНЕС


В заключение Катани обяви, че една българска дума му е направила най-силно впечатление и тя е "срам".
 
Близо 84% от хората с увреждания са с доходи под прага на бедността
 

протест на хора с увреждания
БГНЕС


Недоволните внесоха своята протестна декларация в Министерския съвет, а социалното министерство отправи покана към тях за започване на преговори.