/ БГНЕС
С хората с увреждания, които са на протеста, от години работим прекрасно, с всичките им организации и разбирам тяхната болка, но те са наши съюзници. Работим не да бъдат ощетени дадени хора. Не сме искали на някого да навредим, точно обратното. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод протеста под прозорците на Министерския съвет.
 
Хиляди хора с увреждания от цялата страна излязоха на протест с искане за достоен живот
 

БГНЕС


Борисов припомни, че при създаване на правителството е подписано коалиционно споразумение и едно от условията на партньорите било да се направи всичко възможно да спре източването на различните системи от хора, които злоупотребяват.
 
Здравното министерство изтегли проекта за медицинската експертиза

"Защото това, което колегата Валери Симеонов със своите експерти, министри в продължение на пет месеца работи, е не да бъдат ощетени дадени хора, а да се направи така, че тези фалшиви ТЕЛК-ове или източването на ресурс да останат за тези, които действително имат нужда от това. Ни най-малко не сме мислили на някого да навредим, точно обратното. Но хора, които не заслужават и се взимали тези пари, и продължават да ги взимат, или има корупционни схеми в ТЕЛК-овете, това не може да продължи", коментира премиерът.
 

БГНЕС


Близо 84% от хората с увреждания са с доходи под прага на бедността

Той благодари на хората, които протестират, че четвъртък и петък ще се срещнат с министрите, с вицепремиера и точка по точка ще обсъдят всяко нещо, което ги тревожи. Борисов посочи, че целта им е да направят така, че да остане повече ресурс за тях, а не да се пренасочва на друго място.
 

БГНЕС


Нови правила за медицинските експертизи ще ощетят хора с увреждания?

Борисов подчерта, че "един по-добър контрол ще е от полза на всички". "Апелирам за диалог, апелирам заедно да направим така, че за тези хора с уврежданията да останат и повече средства", каза той.
БГНЕС