Гълъб Донев
Гълъб Донев / БГНЕС
Премиерът Гълъб Донев изрази уважението си и благодарността към всеки един служител от МВР, за когото опазването на живота и сигурността на българските граждани е въпрос на дълг и чест. И очерта приоритетите на МВР и правителството - войната по пътищата и организирането на честен вот. Това стана в обръщение на първото Национално съвещание на МВР.

"Вашата професия е сред онези, в които нямаш право на грешка - защото дори в дребна неточност може да постави в риск живота и здравето на много хора. Вашият професионализъм и лична амбиция да изпълнявате отговорностите ви по най-добрия начин има пряко отражение на всеки един от нас. Забелязваме обикновено пропуските. Разчитам на вас за всички ситуация, в които органите на реда ще бъдат на своя пост. Личното ми убеждение е, че всеки човек е ценен. Всяко съобщение за катастрофа на пътя, която е отнела за пореден път човешки живот и е причинила страдание и мъка, ме изпълва с гняв, защото съм убеден, че на войната на пътя може да се сложи край. Финалът зависи от всеки един от нас. Не се намираме на двете страни от магистралите в България, заедно сме в това безумие. Настоявам да сте нетърпими към всеки, който застрашава живота и не спазва правилата за поведение. Направете възможното и невъзможното, за да може да се спре войната по пътищата", заяви той.

Демерджиев: Дошъл съм в МВР да довърша мутрите, а не да ги връщам някъде другаде

Гълъб Донев също така очерта и другият приоритет пред МВР и служебното правителство - подготовка и организация на честни и свободни избори. Той призова максимална мобилизация на местно и национално ниво, за да може да има ефективна борба с купения вот.

Предлагат увеличение на заплатите на главния секретар на МВР и заместника му

"Изборният процес трябва да протече спокойно и сигурно. Ще използваме целия натрупан опит от предходните два служебни кабинета, като този път ще изисквам да вложим всички усилия в разкриването на лицата, които стоят зад порочните практики", заяви служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по време на Националното съвещание на МВР.

Купеният, корпоративният вот и всички лица, които изкривяват вота, да бъдат изправени пред закона. Цялата общественост в момента е вперила поглед в МВР и този приоритет трябва да го изпълним най-добре, заяви още Демерджиев.