Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / iStock
Дъщеря на свещеник от Първомайци стана поредната жертва на войната по пътищата, а детето й бе ранено, съобщи NOVA.

В неделя преди обед, на главният път София-Варна, румънски гражданин с лекия си автомобил навлиза в насрещното платно, удря първо колата на свещеника, а после челно се забива в автомобила, където е била дъщеря му. Тя е загинала на място. 

Предполага се, че румънецът е заспал зад волана. 

В автомобила на починалата жена са пътували  двегодишният ѝ син, който е настанен в габровската болница с фрактура на предмишницата, контузия на главата и на гръдния кош. Детето е  без опасност за живота.

В същия автомобил пътувала майката на жената, която е с фрактура на лявата лицева кост, без опасност за живота и не е настанявана за лечение.

С опасност за живота е 32-годишният водач, който е настанен в УМБАЛ „Сърце и мозък“ в Плевен с фрактура на таза, фрактура на лявото бедро и фрактура на ребра и пневмоторакс. Пострадали в неговия автомобил са 33-годишна жена от Велико Търново -  с контузия на гръдния кош, която е отказала хоспитализация, 12-годишно момче от Велико Търново,  настанено в габровската областна болница -  с контузия на главата, корема и лявата колянна става, без опасност за живота.

Пробите за алкохол и наркотици на 51-годишния шофьор са отрицателни.

На 32-годишния шофьор са взети кръвни проби, а по случая е започнало разследване. 


 
БТА и NOVA