Главният прокурор Сотир Цацаров
Главният прокурор Сотир Цацаров / БГНЕС
Позиция на целия кабинет ли е твърдението, че при ареста на кметицата на "Младост" са прехвърлени границите, попита главният прокурор Сотир Цацаров в интервю за Агенция "Фокус". Коментарът му бе във връзка с изказването на вицепремиера по съдебната реформа Екатерина Захариева за ареста на кметицата на столичния район "Младост".

Главният прокурор Сотир Цацаров
БГНЕС

17 април: Арестуваха кмета на „Младост“, органите на реда влязоха и в Общината (ВИДЕО/СНИМКИ)

"Всеки има право на позиция, както и на това да я изрази открито
. Смущаващото в случая е, че думите – а точните думи бяха „прехвърлиха се границите“ – са изречени не от кой да е, а от вицепремиера, отговорен за съдебната реформа, и не къде да е, а на официален брифинг в Министерския съвет, непосредствено след приключване на редовното заседание на правителството", казва Цацаров.

Марковски за ареста на кмета на „Младост“: Нямат право да я държат така на улицата

Според него въпросът е какво послание, какъв сигнал излъчват тези думи към Специализираната прокуратура и особено към новосъздадената Комисия за противодействие на корупцията, след като в случая става дума за първото им общо разследване за тежко корупционно престъпление.

Главният прокурор Сотир Цацаров
БГНЕС


Десислава Иванчева беше арестувана зрелищно пред Министерството на спорта във вторник при акция на специализираната прокуратура и Комисията за борба с корупцията. Задържането й породи противоречиви реакции след като тя бе държана, окована в белезници в продължение на часове на публично място. В колата, в която е пътувала кметицата на Младост, бе намерен кашон 56 000 евро белязани банкноти.


След зрелищен арест и часове разпити изведоха кмета на „Младост“ с полиция - ето какво каза

Шефът на специализираната прокуратура Иван Гешев е категоричен, че са събрани достатъчно доказателства преди ареста на Иванчева, като набавянето им станало и чрез специални разузнавателни средства.

Георги Кадиев: Десислава Иванчева категорично не става за кмет

От негови думи пред NOVA стана ясно, че по случая има записи, представляващи „всичко, за което един прокурор може да мечтае”.
 
Разкриха подробности около разследването за кмета на „Младост“