Със зрелищна акция в центъра на София по обед маскирани с качулки полицаи арестуваха кмета на столичния район „МладостДесислава Иванчева. Тя беше показно закопчана с белезници, а в колата ѝ беше намерена голяма сума пари. По непотвърдена официално информация това била първа вноска от подкуп, посочва NOVA.

Малко преди полунощ след дълги часове беше изведена от Министерството на младежта и спорта, заобиколена от полицаи.
 
Арестуваха кмета на „Младост“, органите на реда влязоха и в Общината (ВИДЕО/СНИМКИ)
 
По неофициални данни не 70 000, каквато информация се появи по-рано, а 56 000 евро са намерени в колата на Иванчева. От екипа ѝ обявиха, че парите са подхвърлени, за да бъде дискредитирана тя.

Освен в центъра на София, акцията беше и в районната администрация на „Младост”, където от спецпрокуратурата проверяваха документи.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПОКАЗНИЯ АРЕСТ
 
През повечето време Десислава Иванчева заяви, че не е имала достъп до своя адвокат, а разследващите са броили и описвали парите намерени при задържането на кметицата.

За мен това е клопка. На заден багажник оставени ей така... Това ще се разследва тепърва кой ги е оставил. Едва в 17:00 ч. имахме адвокат. Четири часа от 1 без 15 до 17 нямаше адвокат. Казаха, че нямам право на адвокат и направиха показно. 34 полицаи, 9 коли имаше”, бяха първите думи на кмета на столичния район.

Марковски за ареста на кмета на „Младост“: Нямат право да я държат така на улицата
 
Всичко започна по обед и продължи над 10 часа. След началото на проливния дъжд кметът и заместникът ѝ Биляна Петрова бяха задържани в Министерството на спорта.
 
Акцията е на новия антикорупционен орган и по неофициални данни става въпрос за дълго забавяне на издаване на разрешително за строеж на инвеститор.

Коя е скандалната кметица на „Младост“ Десислава Иванчева?
nova.bg