Десислава Иванчева
Десислава Иванчева / БГНЕС
Показен арест в центъра на София на кметицата на „Младост”. По първоначална информация причината е съмнение за корупционни практики. Десислава Иванчева стоя часове наред окована в белезници, а районът около Министерството на спорта, където тя бе задържана, остана отцепен с часове, което затрудни трафика.

Десислава Иванчева
БГНЕС

Арестуваха кмета на „Младост“, органите на реда влязоха и в Общината (ВИДЕО/СНИМКИ)
 
Полицията няма право да държи окована в белезници в центъра на столицата часове наред Иванчева, това заяви пред Дарик адвокат Марин Марковски.
 
Категорично не могат да я държат по този начин на улицата, защото уронват честта и достойнството ѝ. Дали е направила, или не престъпление - съдът ще реши. Само че в наказателно-процесуалния кодекс има забрана за действия, които уронват честта и достойнството на всички, които са обвиняеми, заподозрени та дори и подсъдими“, заяви Марковски.

Десислава Иванчева
БГНЕС

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПОКАЗНИЯ АРЕСТ
 
„Категорично това е нарушение на наказателно-процесуалния кодекс. Открояването на този факт е основание за молба до Страсбург за обезщетение, независимо какво ще се докаже във връзка със случая“, допълни адвокатът.
 
Иванчева беше избрана за кмет на „Младост“ в края на 2016-а, когато изненадващо победи на балотаж кандидатката на ГЕРБ Мария Илиева. Първата информация за зрелищния ѝ арест днес дойде от снимка, пусната във Фейсбук от бившия депутат от ГЕРБ Антон Тодоров.
 
 

Кметицата на "Младост", която е протеже на Г. Кадиев, е хваната с подкуп преди минути.

Публикувахте от Антон Тодоров в 17 април 2018 г.