Бъчварова: Сигналите за търговия с гласове бяха малко
Бъчварова: Сигналите за търговия с гласове бяха малко / БГНЕС
Бъчварова: Сигналите за търговия с гласове бяха малко
91040
Бъчварова: Сигналите за търговия с гласове бяха малко
  • Бъчварова: Сигналите за търговия с гласове бяха малко

ГЕРБ не са купували гласове. Това увери вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова по повод социологическите данни сочещи, че голям брой от гласувалите в неделя на президентски избори, които са подкрепили Цецка Цачева са роми. Бъчварова сподели още, че не е била изненадана от резултатите от първия тур за държавен глава.

Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова заяви, че изборният ден е преминал спокойно и сигналите за търговия с гласове са били малко.

Проверяват сигнал за купуване на гласове

"Сигналите и случаите, по които трябваше да реагираме бяха изключително малко - само пет. Има случаи, които касаят нарушение на политическите права на гражданите. Два от тях са, да речем, в Кулата, другите са единични в райони, в които е установено, че някой се е опитвал да купува гласове, но това се проверява от прокуратурата в момента. Не е нещо съществено, не е масова практика. Мога да ви уверя, че ГЕРБ не е купувал гласове. Това можеше да се види и вечерта на изборите, когато ние очаквахме всеки един резултат от всяко едно населено място, дори и малките, без да знаем какъв ще бъде той", заяви Бъчварова..

Тя каза още, че няма да има промяна относно охраната на предстоящия балотаж в неделя.