/ БГНЕС
БСП подаде сигнал до ОЛАФ, чрез представителството на Европейската комисия в София, по случая "Ало, Банов съм". Сезирана е и главна прокуратура, респективно специализираната прокуратура, съобщи пред журналисти заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски, след като с Елена Йончева внесоха цялата документация, с която разполагат по случая, в представителството на ЕК.

Боил Банов: Изнудван съм от схемаджии от малка организирана престъпна група
 
Сигналът съдържал три материала - звуков файл за разговора, в който се разкрива моделът на управление и на печелене на проекти, вторият е видеофайл с интервюто на Йончева със защитения свидетел и третият е пресконференцията, на която беше оповестена информацията.
 
"Внесени са и договорите за изпълнение, актовете 10, 11 и 16, докладът на АДФИ, който констатира тези пет акта номер 10, които впоследствие, както се оказва, са били дописвани, и докладът на Агенцията за обществени поръчки, където пък тези актове са само два", обясни Свиленски.

Спецпрокуратурата е снела обяснения от Банов и Йончева
 
Сигналът до ОЛАФ и спецпрокуратурата е подписан от лидера на БСП Корнелия Нинова и депутати.
 
Смятам, че случаят е пределно ясен, доказателствата са безспорни, както и документите, на свой ред подчерта Елена Йончева.

Елена Йончева пусна аудиозапис срещу министъра на културата Боил Банов
 
Според Георги Свиленски се цели отклоняване на вниманието с информацията, че и в МОН, където работи Ангел Ангелов в момента, е имало случаи на заплахи.

Всички новини по темата можете да прочетете тук
 
БТА