Бойко Борисов президентство
Бойко Борисов президентство / БГНЕС
Ревизия в БФС ще установи дали има злоупотреби, съобщи премиерът
Премиерът Бойко Борисов коментира расисткия скандал, който избухна по време на футболната среща между България и Англия в София и поисканата от правителството оставка на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, след като информира президента Румен Радев за резултатите от днешния Съвет по сигурността. Министър-председателят обяви, че се прави ревизия на БФС, която ще установи дали има злоупотреби.  

Правителството поиска оставката на Борислав Михайлов

"Страшно преекспонираха нещата. Няколко олигофрени действително имаше, които даваха хитлеристки знаци, фланелката с "no respect" и т.н. Публиката си беше прекрасна. Ние не коментираме изстъпленията на английските хулигани из София и не даваме оценка на Великобритания, че това е цветът на английската нация, така че да бъдат малко по смирени изказванията си, когато става въпрос за България.", заяви премиерът, който подчерта, че България и най-толерантната държава и че реакцията към хората, причинили това е мигновена. 

Расистките обиди на мача България-Англия са основна тема във Великобритания (ВИДЕО)

"Не искам по никакъв начин правителството в лицето на спортното министерство да бъде ангажирано с този председател на футболния съюз, категоричен бе премиерът, който припомни, че са дадени огромни суми за осветление, настилки и ремонти на стадионите ни. 

От думите на премиера стана още ясно, че трябва да бъдат разгледани и сигналите срещу БФС, затова и в момента там е назначена ревизия, която да покаже дали има злоупотреби.

Равносметката след мача България-Англия - как се справи полицията?

"Байерн преби Тотнъм със 7 на 0 насред Лондон. По-тежка загуба за финалиста за Шампионска лига надали е имало. Това не е страшно. Страшното е другото, което се допуска вследствие на това", каза още Борисов.