България Англия мач
България Англия мач / БГНЕС
Каква е равносметката след цялата истерия за мача между от България и Англия?  Стана ясно, че преди мача са задържани общо 10 души - чужди и български граждани, а деветима фенове на двата отбора са били върнати от входовете на стадиона заради употреба на алкохол.Часове преди двубоя, около 18 часа в района на бул. "Витоша", е възникнала свада между двама чужди граждани. Единият от тях е с порезна рана, оказана му е медицинска помощ. Другият е задържан в полицията. За хулигански действия в централната част на града са задържани и други двама чужденци. Това съобщиха от МВР.

Расистките обиди на мача България-Англия са основна тема във Великобритания (ВИДЕО)


Специализираната полицейска операция за обезпечаване на обществения ред и сигурността на жителите и гостите на София е в ход от 13 октомври. Осигурени са необходимите сили и средства за обезпечаване на централната градска част и обществените места, както и територията на стадиона Националния стадион "Васил Левски". Посетителите на спортното събитие бяха проверявани на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове.

България загуби мача от Англия, който беше спиран два пъти заради расизъм

Общо 10 души, чужди и български граждани, са задържани преди футболната среща, като шестима от тях - за липса на документи за самоличност, трима - за хулигански прояви, и един - отказал да изпълни полицейско разпореждане. Деветима фенове в нетрезво състояние, привърженици и на двата отбора, са били върнати от входовете на стадиона.

Преди мача България-Англия: Английски запалянко почина след употреба на дрога, намушкаха друг (ВИДЕО/СНИМКИ)

Ангажимент по охраната на реда на спортната среща имаха частни охранителни фирми, столичните полицаи бяха в готовност да се намесят при възникнала необходимост. Съгласно предварителния план, след приключване на мача на територията на стадиона бяха забавени привържениците на победилия отбор до оттеглянето на противниковите фенове. Всички посетители напуснаха без инциденти. Към момента няма сериозни нарушения на обществения ред по улиците в района и в посоките на изтегляне на феновете на двата отбора.
пресцентър, МВР