Английски футболен фен почина след употреба на наркотични вещества, друг беше ранен с нож в ръката при сблъсъци с български фенове в София, съобщи NOVA.

Англичанин почина в София

Тази вечер столицата е под полицейска блокада заради мача България-Англия за европейската квалификация. Преди началото, срещата беше помрачена от редица криминални новини.
 
Английски фен почина след употреба на наркотични вещества. Младият мъж е откаран в болница, но там е проявил агресия към лекарите. Те от своя страна са извикали полиция, която го е задържала. Представителите на органите на реда са искали да го откарат в районното управление, но по пътя той е починал.

Напрежение между английски фенове на „Витошка”, има ранен (ВИДЕО/СНИМКИ)

Тази вечер друг запалянко беше ранен с нож в ръката при напрежение между агитките, които се засекли на бул. „Витоша”. Сигналът за пострадалия футболен фен е получен около 17:30 часа. Той е откаран в болница без опасност за живота.

Така инцидентите през вчерашния и днешния ден стават общо 5.

БГНЕС

Около 15 000 фенове ще наблюдават мача на живо, около 3 500 са гостите от Англия. Двубоят ще се състои от 21.45 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

БГНЕС


Втори ден улиците на София са изпълнени със знамена, английски фенове и много бира.

БГНЕС

Полицията е на крак, а мерките за сигурност са сериозни. Причината са няколко поредни инцидента. Късно в неделя вечерта в района на „Солунска” 48-годишен англичанин е пострадал, след употреба на алкохол. Откаран е в „Пирогов” с контузия на главата.

Половин час по-рано Спешна помощ получава и друг сигнал за инцидент в близост до един от английските пъб-ове. Линейката пристига веднага. 34-годишният англичанин е със сътресение и травма на главата, но отказва хоспитализация.
nova.bg